Microsoft onthult Universal Foldable Keyboard

03 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-universal-foldable-keyboard

Microsoft vindt dat het niet uitmaakt waar je precies bent, met het Universal Foldable Keyboard kun je overal werken waar je maar wil. Je sluit het toetsenbord aan op je tablet middels bluetooth.

Het opvouwbare toetsenbord van Microsoft

Er zijn nog genoeg situaties voor te stellen waarin een tablet niet de ideale zakenpartner is. Sommige tablets worden niet geleverd met een toetsenbord, zoals de Microsoft Surface Pro 3, of zijn helaas niet zo’n 2-in-1-model waar fabrikant Lenovo furore mee maakt. Nee, het gros van de tablets is nog steeds een rechthoekig object met alleen een touchscreen als invoermethode. Er zijn natuurlijk bluetooth-toetsenborden, maar de meeste zijn groot en log of juist weer net te klein. Kortom, er is nog geen ideale situatie.

Wellicht dat Microsoft daar verandering in kan brengen. Tijdens MWC 2015 heeft het bedrijf uit Redmond namelijk het Microsoft Universal Foldable Keyboard aangekondigd: een bluetooth-toetsenbord die je kunt opbouwen en daardoor beter kunt meenemen in je (reis)tas of koffer. Het Universal Foldable Keyboard is compatibel met iPad, iPhone en Android- en Windows-tablets en -smartphones. Het toetsenbord werkt tot op twee ondersteunde devices tegelijk, en stelt je in staat met één druk op de knop tussen de twee te schakelen.

Instellen is een kwestie van seconden dankzij de laatste Bluetooth 4.0-technologie, je hoeft het toetsenbord alleen maar uit te vouwen om het aan te zetten en te verbinden met je devices. Vervolgens heb je een volwaardige toetsenset tot je beschikking. Klaar met werken? Dan vouw je het toetsenbord gewoon weer op om het uit te zetten. Per oplaadbeurt gaat de accu ongeveer drie maanden mee. De lancering in Nederland van het Universal Foldable Keyboard staat gepland in de zomer, voor een verwachte adviesprijs van 99,95 euro.

Reacties (0)