Microsoft Office-apps op iOS ondersteunen iPad-multitasking

16 september 2015 1 Minuut 1 Reacties
Multitasking in iOS 9- dit zijn de nieuwe features

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Microsoft Office-apps voor iOS nu ondersteuning aanbieden voor de multitasking features van iOS 9. Die features zijn echter alleen toegankelijk voor iPad Air 2 en de nieuwe iPad Pro, maar ondanks dat wil Microsoft het toch ondersteunen.

Multitasking op je iPad: nu mogelijk met Microsoft Office-apps

De kans is heel groot dat de iOS 9-update op dit moment nog onderweg is naar je iPhone of iPad, maar dat heeft Microsoft er niet van weerhouden alvast met een update voor zijn iOS-applicaties te komen die een belangrijke nieuwe feature ondersteunen: multitasking. Multitasking voor iOS is nieuw en werkt eigenlijk alleen op iPad Air 2 en iPad Pro, en dat is genoeg voor Microsoft om de update klaar te stomen. Eerder beloofde het bedrijf de update al uit te brengen, tijdens de herfstpresentatie van Apple, van vorige week woensdag.

Dat betekent dat je nu de apps Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook op een nieuwe manier op je iPad kunt gebruiken. Wanneer je twee schermpjes naast elkaar hebt openstaan, lijkt het een beetje op de vormgeving die Windows ook laat zien met twee apps open op het scherm. Daarnaast ondersteunen de apps nu ook enkele shortcuts voor een Bluetooth-toetsenbord die je op de iPad kunt aansluiten. Wanneer je op het cmd-knopje drukt, dan zie je precies welke snelkoppelingen er allemaal beschikbaar zijn.

Daarnaast ondersteunen OneNote en Outlook ook Spotlight, waardoor je direct vanuit de iOS-interface kunt bladeren door alles dat je met die apps hebt opgeslagen. Ook is het zo dat OneNote het nu toelaat een notitie op je iPhone te beginnen en op je iPad af te maken.

Reacties (1)