Microsoft Edge krijgt toch geen ingebouwde adblocker

01 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-edge-adblocker

Wat blijkt: Microsoft Edge krijgt toch geen ingebouwde adblocker. Het gaat hier om een plug-in die advertenties kan blokkeren, die in feite al bestaat. Er ontstond wat verwarring door de manier waarop Microsoft de feature presenteerde, maar alles is inmiddels opgehelderd.

Geen ingebouwde adblocker voor Microsoft Edge

Er is wat verwarring ontstaan over het idee dat Microsoft Edge ingebouwde adblocker-functies zou krijgen. Dat is echter niet het geval, blijkt nu, omdat het gaat over adblocker plug-ins, die al bestaan voor de preview-versies van Edge. Het bedrijf uit Redmond heeft dus helemaal geen plannen die features native in te bouwen. Wel krijgen toekomstige Edge-gebruikers dus de mogelijkheid populaire adblockers, zoals Adblock Plus en AdBlock, te gebruiken. Beide blockers zijn ook al te gebruiken op de desktopversie van bijvoorbeeld Chrome.

Daarnaast heeft Microsoft aangekondigd dat Microsoft Edge op nog meer plug-ins mag rekenen. Onder andere Pinterest, LastPass, Evernote en nog een handjevol andere mogelijkheden zijn onderweg naar de browser. Echter, momenteel staat de teller op tien plug-ins en dat is tegenwoordig gewoonweg te weinig. Momenteel zijn de plug-ins nog niet verkrijgbaar voor de Edge-browser. Alleen previewers krijgen toegang tot die features, die ze handmatig moeten downloaden. Later verschijnen de features ook in de Windows Store voor Windows 10.

Reacties (0)