Microsoft brengt Xim uit voor Android en iOS

09 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
microsoft-xim

Rechtstreeks uit het Research Lab van Microsoft: de app Xim. Xim is een fotodeel-app waar je foto's met mensen kunt delen; met of zonder Xim. Technisch gezien is dit de fotodeel-app waar alle andere fotodeel-apps in samenkomen.

Microsoft Xim

Het research team van Microsoft bedenkt nog wel eens toffe concepten, maar vaak blijft het bij een concept dat tof is en zien we daar uiteindelijk niets van terug. Daar komt nu verandering in met Microsoft Xim. Xim is een app waar mensen nog gemakkelijker foto’s met elkaar kunnen delen. Het mooie aan deze app is dat je hem niet eens geïnstalleerd hoeft te hebben om een foto van iemand anders te ontvangen. Krijg je een uitnodiging van iemand, via sms of mail, en klik je op de link, dan kun je de foto’s bekijken die iemand anders op dat moment met je gedeeld heeft – uiteraard via de cloud.

Maar het blijft niet voor altijd opgeslagen in de wolken, geeft Microsoft aan. Na een tijdje wordt de content verwijderd en ben je weer de enige die beschikt over de foto’s. Met de app, die je kunt downloaden voor Android en iOS (en natuurlijk Windows Phone), haal je de foto’s uit andere foto-apps, zoals Instagram, Facebook, OneDrive, Dropbox of de standaard foto-app. Je kunt tot vijftig foto’s in één keer uploaden naar de tijdelijke cloud, waar andere mensen zich dus kunnen melden nadat jij hen hebt uitgenodigd. Vervolgens kun je met elkaar chatten en is er één iemand verantwoordelijk voor het laten zien van de foto’s. Diegene browset, terwijl de rest kijkt. Zie het als een offline fotoreportage op je eigen scherm.

Hiermee wil Microsoft voorkomen dat er zich een groep mensen rondom één smartphone, phablet of tablet verzamelt, waardoor niemand eigenlijk echt goed kan zien wat er getoond wordt. Hoewel het idee tof is en de werking ervan nog best handig is, is het nog maar de vraag hoeveel succes deze app gaat hebben – zeker gezien het feit er al zo veel fotodeeldiensten zijn vandaag de dag. Het is hoe dan ook een tof alternatief. Je vindt de app via de onderstaande links (op moment van schrijven laat de iOS-versie nog even op zich wachten).

Microsoft Xim


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)