‘Microsoft brengt dit jaar nog Windows Lite uit’

27 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-windows

Microsoft Windows blijft het dominante besturingssysteem. Maar de afgelopen jaren zijn er kapers op de kust, waaronder Chrome OS, dat een deel van de markt heeft weten te veroveren. En dus komt Microsoft nu met het nieuwe Windows Lite om te concurreren met Chrome.

Windows Lite

Vooral op gebieden als laptops en computers voor studenten en in klaslokalen doet Windows het niet zo goed als Microsoft zou willen. Daar is Chrome OS dominant, mede doordat het gaat om een licht besturingssysteem dat prima is voor instapmodellen. De afgelopen jaren heeft Microsoft meermaals geprobeerd om mee te dingen naar die markt. Zo kregen we al Windows 10 S voorgeschoteld, maar dat wist niet echt te slagen.

Microsoft gaat het echter gewoon weer proberen en brengt volgens Brad Sams van de site Petri een lichtere versie van Windows uit: Windows Lite. Momenteel werkt er een groot team aan de ontwikkeling daarvan en de bedoeling zou zijn om de boel deze zomer uitgebreid te testen. Ook schijnt Microsoft te overwegen om de software in mei tijdens de Build-conferentie uit te brengen.

Zo ziet het eruit

Sams hoorde van zijn bronnen ook al hoe de nieuwe Windows-versie eruit zou moeten zien. Volgens Sams beschikt Windows Lite over een vereenvoudigde taakbalk en aan de rechterkant een klok. Verder is er een app launcher zoals we die kennen van onder meer Chrome OS, met een zoekbalk, gesuggereerde apps en apps die je zelf vast kan zetten.

Advertentie

Het systeem beschikt ook over enkele bekende functies van Windows. Denk aan de Windows Verkenner en ook de mogelijkheid om apps te draaien in vensters die vergroot en verkleind kunnen worden. Hoe dan ook moet Windows Lite makkelijker werken dan andere versies van het besturingssysteem.

Microsoft heeft overigens zelf niet bevestigd dat het werkt aan een nieuwe versie van zijn Windows-software. Het kan dus zijn dat veel van het voorgaande uiteindelijk veranderd of zelfs in zijn geheel niet blijkt te kloppen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)