Microsoft bevestigt aankoop Acompli

01 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
accompli

Microsoft heeft inmiddels bekendgemaakt de e-mailapplicatie Acompli te hebben overgenomen, voor een prijs van 200 miljoen dollar. Hiermee laat Microsoft nogmaals zien dat het ook de concurrerende platformen serieus neemt.

Acompli

Voor het weekend verscheen daar opeens de onafgemaakte blogpost van een Microsoft onderdirecteur, over de overname van Acompli. Dus het kon eigenlijk ook niet lang meer duren voordat Microsoft officieel het nieuws naar buiten zou brengen. En dat is zojuist gebeurd: Microsoft heeft de e-mailapplicatie Acompli gekocht voor een bedrag van 200 miljoen dollar. Acompli is een zakelijke app die het gemakkelijk moet maken om verschillende diensten onder één noemer te vinden, door ook verschillende diensten te combineren.

Microsoft heeft nog niet laten weten wat het precies van plan is met de app, hoe ze de dienst gaan integreren met de huidige bedrijfsvoering en waar het team achter Acompli naartoe gaat. Wel weten we inmiddels dat het bedrijf uit Redmond deze app gaat gebruiken om Outlook weer eens van frisse energie te gaan voorzien. Ook is in elk geval duidelijk dat Acompli niet zomaar wordt afgezworen en dat gebruikers erop kunnen rekenen dat hun accounts gewaarborgd blijven en dat er om de zoveel weken een nieuwe update wordt uitgebracht.

Acompli combineert clouddiensten als Dropbox, Google Drive en OneDrive van Microsoft met je agenda en je email, van onder andere Gmail, Yahoo en Microsoft Exchange. Het is ook één van de weinige goedwerkende e-mail-applicaties die Microsoft Exchange ondersteunt en gebruiksvriendelijk is. Onlangs voegde Acompli nog Focussed Inbox als feature toe. Qua functionaliteit lijkt het sterk op Google’s Priority Inbox, daar het je e-mail sorteert op mate van belang; daarbij let de app op de e-mail die je daadwerkelijk beantwoord hebt.

Acompli


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)