SD-kaart krijgt aanduiding voor ondersteuning Android-apps

23 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
sd-kaart-sd-association-a1-performance-class

Elke micro-sd-kaart die voldoende ondersteuning biedt voor Android-apps zal een nieuw logo meekrijgen om consumenten te helpen de juiste geheugenkaart te kiezen.

A1 keurmerk voor de SD-kaart

De SD Association, de organisatie achter de SD-kaart, heeft de nieuwe A1 klasse toegevoegd aan zijn repertoire. Dat staat voor App Performance Class 1 en duidt op de juiste specificaties voor het ondersteunen van Android-apps op de geheugenkaart. Meer specifiek krijgen Sd-kaarten deze aanduiding als ze meer dan 1500 iops halen bij lezen en 500 iops bij schrijven. De kaarten moeten ook een lees- en schrijfsnelheid van minstens 10MB/s halen.

Naar deze nieuwe aanduiding is vraag sinds Android Marshmellow, die bracht namelijk de ondersteuning voor Adoptable Storage Devices. Die functie maakt het mogelijk om apps te draaien die op een geheugenkaart zijn opgeslagen. De Sd-kaart kan zo dus als een soort intern geheugen dienst doen. Om die functie te ondersteunen moet een geheugenkaart wel voldoende snel zijn om een prettige gebruikservaring te kunnen garanderen. Voor het draaien van apps is namelijk meer snelheid nodig dan voor het laden van statische inhoud als een foto of filmpje.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)