Met Telegram kun je nu chatten met alleen gebruikersnaam

03 december 2014 1 Minuut 4 Reacties
telegram

Het is vanaf nu mogelijk ook iemand toe te voegen op basis van z'n Telegram-gebruikersnaam, zodat je geen telefoonnummer nodig hebt. Wel heb je die nog nodig wanneer je een profiel aanmaakt, maar dat is voornamelijk ter authentificatie.

Telegram

Telegram heeft een update doorgevoerd waarmee het een stuk gemakkelijker is gebruikers te vinden. Je hebt namelijk geen telefoonnummer meer nodig; ben je in het bezit van iemands gebruikersnaam, dan kun je hem ook zo toevoegen. Het kan ook zijn dat iemand een specifieke link met je deelt, waarmee je vervolgens samen kunt chatten. Krijg je dus één dezer dagen telegram.me/degebruikersnaam binnen, dan nodigt iemand je dus uit om met hem te chatten via Telegram. Daarvoor heb je natuurlijk wel de app nodig.

Mocht je op dat moment op je pc zitten, dan opent de website zich automatisch. Zit je op dat moment met je phablet of tablet in de hand, dan zal er gevraagd worden of je de app wil installeren. Vervolgens kun je ook andere mensen vinden via de zoekfunctie op hun naam (mits ze de correcte hebben ingevuld natuurlijk), waardoor je geen telefoonnummer meer hoeft te hebben. Die wordt dan ook alleen nog gebruikt voor het aanmaken van een profiel, maar verder komt het nummer van de gebruiker eigenlijk niet echt meer van pas.

Verder brengt Telegram ook meer beveiligingsfuncties naar de apps toe. Zo vindt er nu om de zoveel tijd een vernieuwing van de encryptiesleutel plaats, waardoor het voor hackers moeilijker wordt de app binnen te dringen. Mocht een hacker al een gekraakte sleutel in handen hebben, dan is die na een tijdje dus waardeloos. Concurrent WhatsApp heeft onlangs ook nog extra beveiligingsmaatregelen genomen en introduceerde end-to-end-versleuteling op de chats, waarmee in feite niemand zou moeten kunnen zien waar je het over hebt.

Telegram

Reacties (4)