Met deze vijf apps haal je meer uit je Android tablet

05 juli 2016 5 Minuten 0 Reacties
nova-launcher-material-design

De beste apps voor je Android tablet zoeken en vinden kan nogal een lastige taak zijn, maar met deze vijf applicaties haal je altijd meer uit je tablet. Deze vijf apps moet je echt hebben op je Android tablet - of je nu een oude of een moderne hebt liggen.

De vijf beste apps voor je Android tablet

Welke vijf applicaties mogen nou echt niet missen op je Android tablet? We hebben Google Play doorgespit en hebben hieronder onze selectie gemaakt. In het lijstje vind je geen applicaties die al standaard worden meegeleverd op elk Android-apparaat, zoals de Chrome-browser (wat in onze optiek de beste browser is voor Android), Google Keep (de beste app voor het managen van je notities, lijstjes en aantekeningen) en YouTube, om maar een aantal te noemen. Dit zijn vijf onmisbare applicaties, in willekeurige volgorde.

Twilight

Tegenwoordig kun je al vaak een Android-tablet kopen die standaard een vorm van bescherming tegen blauw licht in de avond heeft ingebouwd, maar als je het ons vraagt is geen enkele implementatie zo goed als Twilight. Met deze app kun je zelf instellen aan hoeveel blauw of rood licht je in de avond blootgesteld wil worden, hoe intensief dat licht is en hoe fel het scherm in de avond moet zijn. Ook kun je de filter automatisch laten activeren, door bijvoorbeeld zelf tijden in te stellen of het af te stemmen op het ondergaan van de zon.

Advertentie

Twilight is gratis te downloaden uit Google Play, maar bevat wel in-app-aankopen.

Twilight

VLC voor Android

De standaard videospeler op je Android doet het waarschijnlijk prima en ondersteunt een hoop videoformaten, maar geen enkele videospeler ondersteunt zoveel videoformaten als VLC voor Android. Ook wanneer je graag veel meer opties tot je beschikking hebt met betrekking tot beeldkwaliteit en ondertiteling, doe je er goed aan deze app te downloaden. Daarnaast kun je de speler bedienen met simpele vegen en taps, kun je gebruikmaken van hardwareacceleratie en kun je de applicatie ook gebruiken als muziekspeler.

VLC voor Android is gratis te downloaden vanuit Google Play.

VLC voor Android

Nova Launcher

De Nova Launcher is een Android-launcher waarmee je het uiterlijk en de manier waarop je het OS gebruikt verandert. Het onderstreept precies wat zo fijn is aan Android en geeft gebruikers een hoop opties waarmee ze uit de voeten kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld de indeling van de app-lade veranderen, de grootte van de letters aanpassen en aangeven hoeveel apps je wil zien op de lockscreen. Ook kun je heel simpel de indeling en het uiterlijk van andere fabrikanten kopiëren, zoals die van Sony, HTC en zelfs die van Apple (iOS).

De Nova Launcher is geschikt voor Android tablets die tenminste Android 4.1 hebben. Omdat het uiterlijk en de functionaliteit van tablets met een veel oudere versie van het populaire besturingssysteem hopeloos achterlopen, kunnen Android-launcher een uitkomst bieden en gebruikers toegang geven tot functies waar andere Android-gebruikers ook toegang tot hebben – en nog veel meer. Je kunt zo’n launcher zelfs overwegen wanneer je wel op de nieuwste versie van Android draait, ongeacht de hardware; er is altijd wel iets nieuws te vinden.

Nova Launcher is gratis te downloaden vanuit Google Play. Er is ook een Pro-versie met meer opties beschikbaar.

Nova Launcher

PhotoDirector Photo Editor App

Voor het bewerken van je foto’s raden we de app PhotoDirector Photo Editor App aan. Deze app wordt omschreven als een ‘professionele fotobewerkingsapplicatie’ en we kunnen het er niet meer mee eens zijn. De lijst met mogelijkheden lijkt dan ook eindeloos: je kunt foto’s combineren, de kleuren aanpassen, problemen met de witbalans corrigeren, specifieke gedeeltes van een foto veranderen, ongewilde personen of objecten verwijderen en nog veel meer. Je kunt er ook foto’s mee maken en foto’s importen uit je standaard app voor foto’s.

PhotoDirector Photo Editor App is gratis te downloaden uit Google Play, maar er zijn wel in-app-aankopen aanwezig.

PhotoDirector Photo Editor App

Solid Explorer File Manager

Omdat niet elk Android-apparaat wordt geleverd met een file manager en die managers tegenwoordig echt wel nodig zijn met de hoeveelheid bestanden die je kunt gebruiken op je tablet, doe je er goed aan Solid Explorer File Manager te downloaden. Deze app biedt ontzettend veel functies en mogelijkheden en een mooi design aan, gebaseerd op het Material Design. Ook kun je een enorm aantal clouddiensten integreren, waardoor je in feite alle belangrijke bestanden binnen één hub verzameld hebt. Ook kun je het uiterlijk zelf nog aanpassen.

Solid Explorer File Manager is twee weken gratis te gebruiken en dient daarna gekocht te worden.

Advertentie
Solid Explorer File Manager

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

Reacties (0)