Meer details bekend van HP Topaz en Opal webOS tablets, HP reageert uitdagend

19 januari 2011 1 Minuut 1 Reacties
HP-Engadget-invite

Toen vanmiddag de eerste uitgelekte afbeeldingen van de - waarschijnlijk - nieuwe webOS tablets van HP naar buiten kwamen, dachten we de fabrikant een stapje voor te zijn op hun officiële presentatie die gepland staat op 9 februari. Maar, HP is natuurlijk niet geheel dom en slaat gewoon terug met een teasende uitnodiging richting Engadget, de website die de afbeeldingen als eerste naar buiten bracht - zie afbeelding hierboven.

HP doet vermoeden dat er nog heel wat meer gepland staat op 9 februari. De fabrikant wil ons duidelijk laten weten dat er nog meer spannends komt of dat we qua afbeeldingen helemaal mis zitten. We wachten gespannen het begin van volgende maand af.

Features en details HP/Palm webOS tablets

Nadat we vanmiddag via de anonieme bronnen van Engadget te horen en te zien kregen wat de eerste tablets van HP gaan zijn komen deze bronnen nu weer tevoorschijn, maar nu met wat meer details over de tablets. De anonieme bron wist onder meer iets te vertellen over de afmetingen van de tablets. De 7 inch Opal tablet zou een afmeting hebben van ongeveer 180 x 144 x 13mm, wat hem ongeveer zo groot maakt als de Galaxy Tab. Het capacitieve touchscreen display bevat een LCD scherm met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. De 9 inch Topaz tablet zou een afmeting hebben van 241 x 190 x 13mm, wat hem ongeveer zo groot maakt als de iPad. Helaas kon de bron niet vertellen wat de resolutie van deze tablet gaat zijn, maar het is wellicht dezelfde resolutie als die van de Opal.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Richard

Richard
20 januari 2011 om 09:21

Gebruikte een Palm Pre en nu een Palm Pre2 die beide draaien op webOS van Palm. Nu het ook zal draaien op tablets, netbooks en wellicht op meer mobiele apparaten van HP is alleen maar mooi. Het is tot op heden het enige real multi-tasking OS voor mobiele apparaten.

– een webOS gebruiker –

Inloggen