Meer dan 70% van iOS-apparaten draait op iOS 8

04 februari 2015 1 Minuut 0 Reacties
iOS 8

Apple heeft bekendgemaakt dat meer dan zeventig procent van de iOS-apparaten momenteel wordt aangedreven door iOS 8. Het besturingssysteem is sinds september 2014 verkrijgbaar voor iedereen.

iOS 8 omhoog, iOS 7 omlaag

Apples laatste OS draait na vijf maanden sinds de lancering op 72 procent van de iOS-apparaten, volgens cijfers die Apple heeft vrijgegeven. Sinds medio december is de IOS 8-adoptie met negen procentpunten toegenomen en sinds januari is er een groei te zien van drie procentpunten. Niet lang daarna verscheen de update iOS 8.1.3, die er waarschijnlijk voor zorgde dat er wederom een handvol mensen de overstap maakten van iOS 7 naar iOS 8. iOS 7 moet het tegenwoordig met een kwart van de iOS-markt doen, overigens.

Het wordt steeds duidelijker dat mensen niet staan te springen om over te stappen op iOS 8. In vergelijking met de adoptiesnelheid van iOS 7, loopt iOS 8 namelijk flink achter. Beide systemen kwamen in dezelfde maand (maar natuurlijk in een ander jaar) uit: in januari 2014 stond iOS 7 op tachtig procent, terwijl iOS 8 het een jaar later met 69 procent moet doen. Oorzaken daarvan kunnen zijn dat iOS 8 tot nu toe last heeft van bugs, gebruikers veel ruimte nodig hebben voor de update en dat iOS 7 gewoonweg beter in de smaak valt.

De volgende grote update voor iOS bevat onder meer de WatchKit api en ondersteuning voor de Apple Watch, dus er werd eigenlijk al aangenomen dat iOS 8.2 voor de lancering van de Apple Watch zou aankomen op onze iPhones en iPads. En dan kan nog wel eens gaan kloppen: bronnen beweren namelijk dat iOS 8.2 in maart vrijgegeven wordt voor het grote publiek. Dat zou een maand voor de lancering van de Apple Watch zijn. Maar een specifieke week of dag is helaas nog niet bekendgemaakt, dus het kan ook pas in de vierde week zijn.

Reacties (0)