Medion rolt update uit voor Android 4.0 ICS problemen LifeTab

05 juli 2012 1 Minuut 12 Reacties
Medion-LifeTab

De Medion LifeTab P9514 heeft de afgelopen maanden een aantal keer in de schappen bij de Aldi gelegen en uit reacties van bezoekers op Tablets Magazine en andere websites kunnen we opmaken dat deze tablet een redelijk succes was voor de supermarkt en Medion. Toch is het niet allemaal zo rooskleurig meer aangezien veel bezitters van de tablet last hebben van problemen.

De LifeTab P9514 werd door Medion standaard uitgerust met Android 3.2 Honeycomb maar daarbij kreeg je wel de belofte van een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update. Vorige maand begon Medion met de uitrol van deze update maar helaas bracht de update een nieuw besturingssysteem dat vol zat met bugs en problemen. Zo spraken bezitters van de tablet over het trager worden van de tablet, het vastlopen van de tablet na de update, het niet meer opstarten van de tablet, het crashen van de browser, het spontaan aangaan van het display in stand-by stand en het wegvallen van de Wifi verbinding.

Op een eerder geplaatst artikel over deze problemen kwamen al reacties met mogelijke oplossingen voor sommige problemen maar veel gebruikers bleven last hebben van bepaalde issues. Gisteren heeft Medion zelf een update uitgebracht die een groot deel (wellicht alle) problemen zou moeten oplossen. De nieuwe update zal Over The Air (OTA) automatisch aangeboden worden wanneer je verbonden bent met een Wifi netwerk. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kun je de update op de website van Medion downloaden. Deze heeft versienummer 4.0.3 release 2 meegekregen.

Wat de update precies inhoudt maakt Medion niet duidelijk maar uit recente reacties kunnen we opmaken dat blijkbaar nog niet alles opgelost is. Zo meldt gebruiker Urbansteel dat de camera app nog niet naar behoren werkt en teveel apps nog steeds crashen. Andere gebruikers melden dat het Wifi probleem in ieder geval is opgelost. Mocht je zelf ervaringen hebben met de nieuwe update, zowel positief als negatief, laat het dan hieronder even weten.

Reacties (12)