Mattel komt met Barbie Tablet en Hot Wheels Tablet

17 september 2016 2 Minuten 0 Reacties
Barbie Tablet

Speelgoedfabrikant Mattel heeft onder de vlag van submerk nabi drie nieuwe kindertablets op de markt gebracht. Ze hebben drie thema's: Barbie, Hot Wheels en American Girl.

Knalroze of oranje

De tablets krijgen dikke plastic beschermranden in de kleuren die bij deze speelgoedfiguren horen. Barbietablets worden knalroze, Hot Wheels-tablets oranje en American Girl-tablets zijn oudroze.

Veel kinder-apps

Mattel belooft dat de tablets zijn volgestopt met digitale content die kinderen aanspreekt. Ook worden er accessoires bij verkocht die de speelervaring nog verbetert. Mattel meldt dat de tablets van hoge kwaliteit zijn en dat ze zijn voorzien van allerlei exclusieve mogelijkheden die je niet op een tablet van andere merken tegenkomt. Over het besturingssysteem Android is een zware ‘kinderschil’ ¬†gedrapeerd waardoor jonge gebruikers niet snel vast zullen lopen of advertenties zien. Dit Blue Morpho-OS is een speciaal voor kinderen geschreven besturingssysteem met meer dan vierhonderd ingebakken spelletjes en functies voor kinderen.

Stripverhaal

De tablets zijn geschikt om filmpjes mee te maken of een stripverhaal mee te fabriceren. Ze zijn zeker geschikt om door kinderen samen te worden gebruikt met het populaire speelgoed van hetzelfde thema, zoals Barbie of Hot Wheels.

Advertentie

Barbie Tablet

De Barbie Tablet draagt het thema ‘You can be anything with Barbie’. Mode-ontwerp of superheld, alles kan vervolgens met het apparaat. Tientallen apps met Barbie als thema staan erop, plus spelletjes en video’s. Met de serie Barbie Spy Squad zullen kinderen zich niet snel vervelen met deze tablet, belooft Mattel. Zelfs de geluidseffecten zijn uit de Barbie-televisieserie gehaald.

Hot Wheels Tablet

De Hot Wheels tablet bevat video’s die het kind wegwijs maken in wetenschappelijke achtergronden van het racen, zoals weerstand, frictie en zwaartekracht. De Tracks en Hacks-sectie bevat meer dan 25 apps en games voor uren speelplezier. De geluidseffecten zijn uiteraard racegeluiden. Die krijg je bijvoorbeeld te horen als je de tablet ontsluit.

American Girl Tablet

American Girl Tablet heeft meer dan 70 apps, video’s en spellen aan boord met alle American Girl-poppen en karakters. Hoe maak je een filmster? Daar is een spel voor. Verder veel tips over haarstijlen, dansjes en koken.

Veilig

Alle tablets kunnen door ouders veilig aan de kinderen gegeven worden, want de software is speciaal kinderveilig gemaakt. De 7-inch tablets kunnen door kleine kinderhanden makkelijk worden vastgehouden. De schermen hebben een resolutie van 1024 x 600 pixels en ze draaien op een quadcore processor. 16GB opslaggeheugen is uitbreidbaar met nog eens zoveel geheugen via een micro sd-kaart. Android 6.0 Marshmallow is het onderliggende besturingssysteem.

Reacties (0)