Malware ‘Godless’ kan 90 procent van Android-toestellen infecteren

23 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
android-5-lollipop

Onderzoekers van Trend Micro zijn erachter gekomen dat er een nieuwe versie van mobiele malware online is verschenen. Het gaat om malware dat Godless wordt genoemd en tot op heden alleen is ontdekt op apparaten die gebruikmaken van Android 5.1 Lollipop of eerder.

In eerste instantie lijkt dat wellicht niet ernstig te klinken, gezien de meeste nieuwe toestellen tegenwoordig draaien op Android 6.0 Marshmallow. Toch gebruikt nog zo’n negentig procent van alle Android-apparaten een oudere versie van het besturingssysteem, waardoor zij dus allemaal te maken kunnen krijgen met een besmette tablet of smartphone. Mocht jouw apparaat gegrepen worden door Godless, dan kun je bijvoorbeeld bespioneerd worden terwijl je je bankzaken regelt en kunnen er plots apps geïnstalleerd worden zonder dat je daarom hebt gevraagd.

Hoe kun je besmet raken met Godless?

Op dit moment kunnen telefoons besmet raken met de Godless malware door verkeerde apps te installereren vanuit de Play Store. Zo schijnen de verspreiders van de malware zelfs bekende apps nagemaakt te hebben. Zo denk je in de Play Store dat je een populair spel downloadt, terwijl je eigenlijk geïnfecteerd wordt met de malware. Het is dan ook zaaks om altijd goed in te gaten te houden wie de ontwikkelaar is van de app die je downloadt. Tot op heden is India het land met de meeste gebruikers die getroffen zijn door de malware. Trend Micro ontdekte dat er wereldwijd al ruim 850.000 apparaten zijn geïnfecteerd.

Bron Trend Micro Via Phone Arena

Reacties (0)