‘Liever een Windows tablet dan een iPad’

06 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
windows-8-samsung-tablet

Er verschijnen dagelijks onderzoeken over tablets maar zo nu en dan zit er een interessant stukje tussen. Volgens een nieuw onderzoek van Boston Consulting Group zouden consumenten, in de VS en China welteverstaan, liever een Windows tablet kopen dan een iPad. Van de ondervraagde Amerikanen zou 42 procent het liefst een tablet met Windows kopen en maar 27 procent wil een tablet met Apple's iOS, kortom een iPad.

Toch zou je zeggen dat dit verzonnen is omdat Windows tablets die momenteel te koop zijn bij lange na niet de verkoopcijfers van de iPad halen. Toch zou de interesse in Windows aangewakkerd kunnen zijn door de verschillende demonstraties van Windows 8 die sinds de Microsoft Build conferentie vorige maand getoond zijn. Veel mensen zijn enthousiast over de nieuwe vormgeving en de intuïtieve werking van Windows 8. De opvolger van Windows 7 verschijnt waarschijnlijk pas ergens in de tweede helft van 2012.

Even terug komend op het onderzoek; Het zijn niet alleen de Amerikanen die graag met een Windows tablet aan de slag willen. 44 procent van de ondervraagde Chinezen zegt voor Windows te kiezen terwijl 34 procent een iPad wil. Android volgt bij beide onderzoeken op een derde plek met ongeveer 20 procent. Over de onderzoeksmethode en de schaal van het onderzoek is niks bekend, maar toch lijkt het aardig realistisch te zijn. Eerder dit jaar hield Forrester een vergelijkbaar onderzoek waar ook uit bleek dan het merendeel van de consumenten Windows prefereren over iOS.

2012 lijkt dus een interessant jaar te gaan worden in de markt voor tablets. Windows 8 zou wel eens voor flinke veranderingen kunnen gaan zorgen. Ook zelf hebben we al een eerste ervaring met Windows 8 achter de rug. Bekijk hier de video met onze eerste indrukken.

Reacties (0)