Lenovo lanceert Tab 4 8 en Tab 4 10 tablets met Android

27 februari 2017 3 Minuten 0 Reacties
Lenovo-Tab-4-tablets

Lenovo is één van de weinige fabrikanten die nog vol inzet op tablets. Het Chinese bedrijf presenteert deze week maar liefst vier nieuwe modellen in de Tab 4-serie. Deze serie bestaat uit twee 8-inch tablets en twee 10-inch tablets. Alle varianten draaien op Android-software.

Lenovo Tab 4-serie tablets

De Lenovo Tab 4-serie is volgens de fabrikant gericht op zowel kinderen als volwassenen. De apparaten moeten voldoende prestaties, een fraai design en een gebruiksvriendelijk platform bieden voor onder andere het bekijken van media, spelen van games en browsen op het internet. De Plus-versies zijn voorzien van de betere prestaties en komen met een nog wat vooruitstrevender design. Optionele pakketten maken van deze tablets complete kindertablets of juist hybride tablets met toetsenbord. Alle tablets komen met stereospeakers, bieden ondersteuning voor Dolby Atmos, draaien op Android 7.0 Nougat en hebben een batterijduur van maximaal 12 uur.

Lenovo Tab 4 8 en Tab 4 10

De basismodellen zijn de Lenovo Tab 4 8 (8-inch) en Tab 4 10 (10-inch). Beide tablets komen met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, draaien op een Qualcomm Snapdragon-processor en beschikken over 2GB aan werkgeheugen. Er is 16GB aan opslaggeheugen aan boord dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, en je hebt de beschikking over een 5 megapixel en een 2 megapixel camera. Gebruikers kunnen meerdere accounts aanmaken, zodat het hele gezin met de tablet aan de slag kan, en de stereospeakers wijzen richting de gebruiker voor een optimale audio-ervaring. Natuurlijk ontbreken ook bluetooth en Wifi niet.

Lenovo Tab 4 8 Plus en Tab 4 10 Plus

Van bovenstaande tablets wordt ook een Plus-versie uitgebracht. Dit zijn tablets die over een ‘dual-glass’ design beschikken, een glazen afwerking aan zowel de voorzijde als achterzijde. De tablets zijn tussen de 8,4mm en 7,15mm dun en bieden wat extra premium designfeatures. Beide modellen komen met een octacore-processor, maximaal 4GB aan werkgeheugen en maximaal 64GB aan opslaggeheugen. Het opslaggeheugen kan middels een microSD-kaart uitgebreid worden.

Advertentie

Het 8-inch en 10.1-inch display is voorzien van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie. Ook is er een vingerafdrukscanner voor veilig inloggen aanwezig en dankzij Quick Charge 3.0 kunnen de tablets zeer snel opgeladen worden. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera, en aan de voorzijde een 5 megapixel camera.

Kid’s Pack en Productivity Pack

Lenovo komt ook met speciale pakketten om de functionaliteit van de tablets uit te breiden. Middels het Kid’s Pack kun je een speciale omgeving voor kinderen activeren, met voldoende leuke content, een veilige omgeving en handige instellingen voor ouders. Het pakket bestaat daarnaast uit een bumper waardoor de tablet tegen een stootje kan, een blauw lichtfilter wat beter is voor de ogen en kleurrijke 3M-stickers.

De Lenovo Tab 4 10 en 10 Plus kunnen uitgebreid worden met het productivity pakket. Hiermee kan je tablet in een hybride laptop omgetoverd worden. Zo krijgt het een bluetooth keyboard dat tegelijkertijd dienst doet als een cover en een standaard. Qua software zijn er diverse optimalisaties, waaronder een taakbalk, een snelle optie om tussen apps te schakelen en de mogelijkheid om meerdere schermen te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Tab 4 8 (Plus) en Lenovo Tab 4 10 (Plus) komen in een witte en een zwarte variant op de markt. De Tab 4 8 is eind mei beschikbaar vanaf 169 euro, terwijl de Plus-versie voor 259 euro zal verschijnen. De Lenovo Tab 4 10 is ook eind mei beschikbaar vanaf 179 euro. De Plus-versie zal 299 euro kosten.

Reacties (0)