Lenovo Miix 3 met Windows 8 duikt op in China

09 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-Miix-3-10

In Nederland moeten we het nog steeds doen met de Miix 2-serie Windows 8 tablets van Lenovo maar in China is men al toe aan de derde generatie.

Daar werd vorige maand de 8-inch Miix 3 gepresenteerd en vandaag is het de beurt aan een 10-inch model, de Lenovo Miix 3 10.

Op diverse Chinese websites is inmiddels de Lenovo Miix 3-1030 verschenen. Dit model is de opvolger van de Miix 2 10 en beschikt over interessante specificaties. Zo is deze hybride tablet uitgerust met een 10-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een Intel Atom Z3745F Bay Trail-processor met vier kernen, 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uit te breiden is. Verder is de tablet voorzien van WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0, gps, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een microhdmi- en microusb-poort, een volwaardige usb-poort en een 25Wh batterij. De tablet draait op Windows 8.1-software.

Het lijkt erop dat Lenovo de keyboard case bij de derde generatie verbeterd heeft. Hiermee is het geheel als laptop te gebruiken. In plaats van een dock waarin de tablet geplaatst moet worden beschikt het nieuwe model over een case waarin de tablet geplaatst kan worden en middels een kickstand in deze case kan het geheel in een hoek op tafel of het bureau gezet worden. Hierdoor zijn meerdere hoeken mogelijk, in tegenstelling tot het dock waarbij maar één hoek mogelijk is.

Advertentie

De Lenovo Miix 3 10 is nog niet officieel aangekondigd en het is dus onduidelijk of dat de tablet ook naar Europa komt. Volgens de collega’s van MobileGeeks ligt de prijs van dit model op 299 euro.

Reacties (0)