Lenovo kondigt 8 inch Tab-S8 Android-tablet aan

03 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
lenovo-tab-8

Lenovo heeft vandaag een nieuwe Android-tablet aangekondigd: de Tab-S8. Hoewel de specificaties van de tablet behoorlijk mid-range zijn, valt het apparaat toch op door zijn adviesprijs van 199 euro.

Specificaties Lenovo Tab-S8

Het scherm van de Lenovo Tab-S8 heeft een diagonale lengte van acht inch en een resolutie van 1920 x 1200. Wanneer je hem op z’n kant legt, is het een echt breedbeeld monster met een aspect ratio van 16:10 op dat IPS-scherm. Voor een scherm op een tablet met een verwachtingsprijs van rond de 200 euro, is dat helemaal nog niet zo slecht. Aan boord zit een quad-core Z3745-processor, gecombineerd met 1.86Ghz en een RAM-werkgeheugen van twee gigabtye.

Het model heeft een intern geheugen van zestien gigabyte – ook hier geldt dat het niet slecht is, maar het is wel jammer dat het niet verder uit te breiden is met een SD-kaart (aangezien daar geen slot voor is). Aan de voorkant van de Lenovo Tab 8 zitten twee stereospeakers en een camera van 1.8 megapixel. Ook draait de tablet op Android 4.4 en we kunnen er van uitgaan dat Lenovo zelf voor de skin zorgt.

De fabrikant geeft aan voornemens te zijn de Tab-S8 in oktober uit te brengen voor een adviesprijs van 199 euro. Voor een tablet met deze specs en een degelijk prijskaartje, is het helemaal nog niet zo slecht om hem in de gaten te houden wanneer je op zoek bent naar een goede tablet voor een redelijke prijs.

Reacties (0)