Lenovo stopt met eigen interface en kiest voor stock Android

04 augustus 2017 2 Minuten 1 Reacties
android-o-mei

Alle smartphones die het Chinese Lenovo maakt, gaan voortaan een andere Android-ervaring bieden. Toekomstige toestellen worden namelijk geleverd met de standaardversie van het besturingssysteem. Daarmee neemt Lenovo afscheid van zijn eigen gebruikersinterface, Vibe UI.

Lenovo kiest voor stock Android

Lenovo heeft ervoor gekozen alleen nog de standaardversie van Android mee te leveren, omdat gebruikers daar om vragen. Het probleem van de interface die veel bedrijven over Android heen leggen, is namelijk dat ze veel bloatware bevatten. Dat zorgt ervoor dat de software meestal minder soepel loopt dan mogelijk.

Lenovo laat aan de site Gadgets 360 weten hiervoor gekozen te hebben omdat klanten dat liever hebben. “Wat we de afgelopen elf maanden gedaan hebben, is gekeken naar wat het perspectief van onze software is. We hebben gezien waar consumenten om vragen. Er was een bepaalde trend en om die reden hebben we besloten de Vibe Pure UI van onze telefoons te halen. Dus nu krijg je het stock Android waar consumenten om vragen,” laat Anuj Sharma, hoofd van productmarketing, weten aan de site.

Dat de smartphonefabrikant ervoor kiest een standaardversie van Android op zijn telefoons te installeren, maakt het ook makkelijker om veiligheidsupdates door te zetten. Daar is bij Android veel om te doen geweest de afgelopen tijd: doordat bedrijven een eigen interface maken die ze over Android heen plakken, moet elke update daar eerst aan aangepast worden. Dat kan lang duren, waardoor sommige bugs en problemen langer blijven bestaan dan nodig. Door te kiezen voor een standaardversie van Android, zijn de toestellen ook goedkoper om te onderhouden, omdat er geen nieuwe softwareversies meer gemaakt hoeven worden zoals dat eerst het geval was bij een nieuwe update.

Advertentie

Betere software

Er zullen wel bepaalde softwarematige verbeteringen toegevoegd worden aan de Lenovo-toestellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de toevoeging van Dolby Atmos technologie, en om TheaterMax. Afgezien daarvan worden de interface en bloatware vervangen met de standaard Android-ervaring.

“Er zit geen Vibe UI meer in onze toekomst en we stappen volledig over naar de standaardversie van Android op al onze Lenovo-telefoons. Dit is vanuit zakelijk perspectief een gigantische transitie,” laat Sharma nog weten. De Lenovo K8 Note zal de eerste smartphone van het bedrijf worden die met Android 7.1.1 Nougat geleverd wordt. Gebruikers van dat toestel zullen ook gegarandeerd een update krijgen naar Android O, zodra dat besturingssysteem er is.

Reacties (1)