Lenovo introduceert ThinkPad Helix hybride Windows 8 tablet

07 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-ThinkPad-Helix

Lenovo heeft al een aantal interessante Windows 8 en Windows RT convertibles gelanceerd maar heeft vandaag tijdens CES 2013 nog een aantal nieuwe modellen getoond. Een van de nieuwe modellen is de ThinkPad Helix hybride tablet met een 11.6 inch Full HD display en Windows 8 als besturingssysteem.

Lenovo ThinkPad Helix

De Lenovo ThinkPad Helix hebben we al een aantal keer voorbij zien komen in geruchten en gelekte afbeeldingen maar vandaag is het apparaat officieel gepresenteerd. Lenovo heeft de hybride tablet, welke beschikt over een afneembaar keyboard dock, uitgerust met een 11.6 inch IPS LCD display dat een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels heeft en ondersteuning biedt voor besturing met de vingers en besturing met een stylus. Deze stylus wordt ook meegeleverd en kan opgeborgen worden in de tablet. Het display kan op twee manieren in het keyboard dock geplaatst worden, als laptop en als standaard voor bijvoorbeeld presentaties, en is natuurlijk als stand-alone tablet te gebruiken.

Verder beschikt de ThinkPad Helix over een Intel Core i5 of i7 processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen, 128GB of 256GB aan SSD opslaggeheugen, NFC ondersteuning, Wifi, een SIM-kaart slot, een miniDisplayPort, een USB 2.0 poort, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet draait op Windows 8 of Windows 8 Pro en heeft een gewicht van 835 gram.

Het keyboard dock beschikt over een eigen batterij waardoor het geheel zo’n 10 uur mee moet gaan. Verder is het dock uitgerust met een volwaardig toetsenbord met trackpad, twee USB 3.0 poorten, een ethernetpoort en een een miniDisplayPort.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De ThinkPad Helix moet vanaf februari te koop zijn voor een prijs vanaf 1.499 dollar. Wanneer de hybride tablet naar Nederland komt en wat de adviesprijs zal worden is nog niet bekend.

Via: The Verge

Reacties (0)