Je kunt Garageband nu met je gezicht bedienen op iPhone X

28 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
garageband-ipad

Apple heeft updates uitgebracht voor de populaire applicatie Garageband. Met deze app kun je muziek maken op je iPad en iPhone. Voor de iPhone X is er nu een speciale functie beschikbaar: je kunt namelijk muziek maken met de bewegingen van je gezicht.

Muziek maken met je gezicht met Garageband

Gebruikers van Garageband kunnen updates verwachten voor de iOS-applicatie. Eén van de nieuwe functies is de mogelijkheid de app te bedienen met je gezicht. Dit kan alleen op iPhone X, vanwege de Truedepth-camera en de gezichtsherkenningsfuncties. De bewegingen van je gezicht kunnen worden omgezet in instrumentele geluiden. Je kunt bij de instrumenten die deze functie ondersteunen een smiley zien. Helaas kun je de instellingen van die instrumenten niet veranderen; deze optie is dan ook puur bedoeld voor het plezier.

Hoewel het alleen voor het plezier bedoeld is (door je mond open te doen hoor je allerlei piano-effecten bijvoorbeeld), kan dit ook het begin zijn van een toegankelijkere manier van muziek maken. Er zijn daar al opties voor, maar zoals we inmiddels heel vaak gezien hebben, is Apple in staat bepaalde technologie mainstream te maken. Dus het kan zomaar zijn dat het hier nu wederom gebeurt. Daarnaast zijn er meer opties beschikbaar voor de gitaar en zijn er nieuwe geluidspakketten uitgebracht voor Garageband, beschikbaar op iPhone en iPad.

Garageband

Reacties (0)