Korte film ‘For the Birds’ van Halina Reijn gemaakt met Xiaomi Mi 11

10 maart 2021 6 Minuten 0 Reacties
Xiaomi Mi 11

De officiële verkoop van de Xiaomi Mi 11 start op 15 maart in de Benelux. Wist je dat de nieuwe smartphone een filmstudio in broekzakformaat biedt? Actrice Halina Reijn bewijst het.

Deze maand verschijnt de Mi 11, het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi. De nieuwe smartphone werd op 8 februari aangekondigd voor de Benelux en staat garant voor uitstekende prestaties dankzij de snelle Snapdragon 888 en het grote OLED-scherm van 6,8-inch, maar wist je dat de Xiaomi Mi 11 ook een uitstekende camerasmartphone is?

Om de lancering van de nieuwe smartphone in Nederland te vieren ging Nederlands trots Halina Reijn aan de slag met de nieuwe Mi 11. Ze toont aan waarom de smartphone een filmstudio in broekzakformaat is. De actrice is momenteel te zien in de tv-serie Red Light, maar maakte tijd vrij om samen met Xiaomi een korte film te maken die volledig gefilmd is met de Mi 11. Het resultaat: de korte film ‘For the Birds’, waarin Halina Reijn zelf de hoofdrol speelt. De film ging op 25 februari 2021 in première. Halina vertelt zelf over de film:

“De film is een ‘slice of life’ en vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’, maar dan met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit. Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit – een rauwe, nuchtere korte film die de situatie laat zien zoals die nu is voor veel mensen. We moeten allemaal vanuit ons huis werken en leven en proberen er daarbinnen weer iets te maken.”

Bekijk de film ‘For the Birds’ van Halina Reijn, volledig opgenomen op de Xiaomi Mi 11:

Advertentie

De smartphone voor filmfans

De actrice ging zelf dus helemaal los met de nieuwe Mi 11 van Xiaomi. De smartphone is dan ook dé smartphone voor filmfans met camera’s van studiokwaliteit aan boord. Je maakt niet alleen video’s, maar kunt echt verhalen vertellen en je eigen gemaakte video’s tot echte cinematografische hoogstandjes verheffen. Halina vond het in ieder geval erg inspirerend om op deze manier te werken:

“Ik vond het heel erg leuk om zo dynamisch te kunnen werken met de Xiaomi Mi 11. We hadden geen grote crew nodig en konden alle tijd besteden aan het draaien van mooie beelden. Ik ben zelf nogal ongeduldig van aard en vind het moeilijk om lang te moeten wachten. Deze manier van filmen is dan echt een uitkomst. De toegankelijk van een smartphone met grote kwaliteit, zoals de Xiaomi Mi 11, kan jonge mensen aanzetten tot creativiteit. Ik ben er heel erg voor dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te experimenteren en uit te proberen. Dat levert vaak de meest vernieuwende en interessante dingen op.”

Filmstudio in je broekzak

Hoe heeft Halina de korte film ‘For the Birds’ gemaakt op het nieuwe toestel van Xiaomi? Allereerst natuurlijk dankzij de hoofdcamera van 108 megapixel achterop het toestel. Hiermee maak je foto’s en video’s in een zeer hoge resolutie. Andere aspecten van foto en video zijn natuurlijk beelden in een wijde hoek en zoommogelijkheden. Hiermee helpen de ultra-groothoekcamera van dertien megapixel en de telefoto-macro-sensor van vijf megapixel. De nieuwe smartphone is dus rijk uitgerust met diverse camera’s aan boord. Je kunt opnames maken in een 8K-beeldkwaliteit en het toestel beschikt over diverse functies die ook in een professionele filmstudio te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de geavanceerde nachtmodus voor het maken vaan beelden in een omgeving met weinig licht, AI-bioscoop functies voor kunstzinnige beelden, Parallel World om een gespiegelde wereld te creëren, Freeze Frame Video om frames te bevriezen en te klonen en de Magic Zoom-modus waarbij het lijkt of de camera tegelijkertijd in- en uitzoomt op een scene.

De geavanceerde AI-features laten je vervolgens de beelden direct bewerken en jouw cinematografisch hoogstandje tot leven komen. En ben je helemaal klaar met je video? Dan bekijk je deze natuurlijk op het OLED-scherm van 6,8-inch met resolutie van 3.200 bij 1.440 pixels met een verversingssnelheid van 120 Hz. Ook het geluid wordt niet vergeten, want de Mi 11 heeft dubbele speakers van Harman Kardon voor superieure audio van bioscoopkwaliteit. Je hoeft niet bang te zijn dat de batterij snel leeg is. De grote batterij van 4.600 mAh brengt je de dag zeker door en dankzij de ondersteuning voor snel opladen met 55W is de batterij binnen drie kwartier weer helemaal vol.

Xiaomi Mi 11

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi 11 is per direct beschikbaar voor pre-order in Nederland. De variant met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen kun je nu alvast vooruit bestellen voor 849 euro. De pre-order loopt tot en met 14 maart middels registratie. Bij pre-order van de Mi 11 bij KPN in Nederland ontvangen consumenten een Mi Smart Compact Projector t.w.v. € 499. Bij de pre-order op de verkoopkanalen BelsimpelCoolblueBol.comMediaMarkt en Mobiel.nl  ontvangen klanten een Mi Watch wearable t.w.v. € 129. Op het eigen kanaal van Xiaomi is de Mi 11 met 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen versie verkrijgbaar voor pre-order en hierbij krijg je de keuze uit een Mi Smart Band 5 of de Mi True Wireless Earphones, plus een voucher voor de eerstvolgende aankoop t.w.v. € 150.

De Mi 11 zal vanaf 15 maart officieel te koop zijn via de volgende Nederlandse kanalen: Mi.comVodafoneKPN.comBelsimpelCoolblueBol.comMediaMarkt en Mobiel.nl. Xiaomi levert de Mi 11 met een gratis garantie van twee jaar. Dat is het dubbele van wat andere fabrikanten je bieden. Daarnaast komen klanten in aanmerking voor een eenmalige gratis reparatieservice bij hun lokale Xiaomi Service Center tijdens de eerste twaalf maanden na de aankoop.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Xiaomi.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)