Komt Samsung nog met een Android 3.1 update voor de Galaxy Tab 10.1V?

05 augustus 2011 1 Minuut 12 Reacties
galaxy-tab-2

We krijgen de laatste tijd veel vragen over de software ondersteuning (of juist geen ondersteuning) voor de Galaxy Tab 10.1V tablet. Deze Android 3.0 Honeycomb tablet werd een paar maanden geleden geïntroduceerd en is te koop in combinatie met een Vodafone abonnement of als los toestel.

De vraag van veel gebruikers is of Samsung binnenkort met een update naar Android 3.1 gaat komen om zo ook deze tablet bij de tijd te houden. Nu hebben we een reactie van Vodafone Australië gevonden die niet heel positief is. Zo zouden Vodafone en Samsung bezig zijn met het testen van Android 3.1 op de Galaxy Tab 10.1V, maar de nieuwe Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9 hebben momenteel voorrang. Kortom, het wordt je weer in dank afgenomen dat je als eerste een Samsung tablet wilde hebben. Voorlopig is het dus afwachten of de update überhaupt nog gaat komen. Ik zie het nog gebeuren dat Samsung hier vanaf ziet en zich volledig gaat focussen op haar nieuwe tablets.

De reactie van Vodafone;

Is in testing. Samsung are concentrating their efforts on the new GALAXY Tab 10.1 first and will then look to releasing Android 3.1 for testing for the GALAXY Tab 10.1v. No ETA has been set yet.

Samsung Nederland heeft ons ook laten weten dat het afhankelijk is van de keuze van Vodafone en Google. Het is een Google Device en Vodafone moet dus samen met Google beslissen of en wanneer dit gebeurt. Kortom, iedereen wijst naar elkaar en duidelijker wordt het er niet op.

Advertentie

Het zou naar mijn idee belachelijk zijn als Samsung de Galaxy Tab 10.1V gebruikers links laat liggen. De tablet is nog geen 3 maanden oud en zou volledige en snelle ondersteuning moeten krijgen. Wordt vervolgd..

Reacties (12)