Kobo introduceert kleinste e-reader uit de Kobo-familie: Kobo Clara HD

29 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Kobo Clara HD

Vandaag heeft Kobo een nieuwe e-reader aangekondigd. De Kobo Clara HD is de kleinste, dunste en lichtste e-reader uit de Kobo-familie.

De Kobo Clara HD is een kleine e-reader met een scherm van 6-inch. De afmetingen van het apparaat bedragen 15,7 bij 11,1 centimeter met een dikte van 8,3 millimeter. Volgens Kobo beschikt de e-reader over een e-inkscherm, waardoor het lezen van digitale boeken net zo leest als boeken van echt papier. Daarnaast zorgt het scherm ervoor dat lezen in direct zonlicht geen enkel probleem is, doordat het zonlicht niet wordt gereflecteerd. Dankzij ComfortLight Pro-schermverlichting kun je lezen tot in de donkerste uurtjes. Het scherm bootst daarnaast het natuurlijke verloop van de zon na, dat het blauwe licht in de loop van de dag zal verminderen. De lichtinstellingen zijn handmatig af te stellen op dit model.

Maximaal 6000 boeken mee op reis op de Kobo Clara HD

De Kobo Clara HD beschikt over 8 GB aan intern geheugen. Dit is genoeg geheugen om maximaal 6.000 e-books bij je te dragen. Ook het omslaan van de bladzijde kan nu sneller dan bij vorige modellen. Instellingen zijn volop aan te passen met TypeGenius. Hierdoor kun je de dikte en scherpte instellen en heb je de keuze uit elf verschillende lettertypes en vijftig lettergroottes.

De Kobo Clara HD ligt vanaf 5 juni in de winkels voor een prijs van 129,99 euro.

Reacties (0)