Kobo kondigt waterbestendige e-reader Aura ONE aan

17 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
kobo-aura-one-1

Kobo heeft officieel de Kobo Aura One aangekondigd, een weerbestendige e-reader met een groot scherm van 7,8-inch. Vanaf 6 september is de e-reader in Nederland en België verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229,99 euro.

Dit is de Kobo Aura ONE

Kobo heeft de Aura ONE aangekondigd. Dit is een e-reader met een premium Carta E Ink-touchscreen en een schermresolutie van 300 pixels per inch. Het apparaat beschikt over een dun en licht ontwerp (195,1 x 138,5 x 6,9 mm, 230 g), waar een scherm van 7,8-inch in past. Daardoor passen er meer woorden op het scherm en hoef je minder vaak een pagina om te slaan. TypeGenius biedt aanpasbare lettertype-opties, waaronder exclusieve dikte- en scherpte-instellingen, met een keuze uit vijftig lettergroottes en elf lettertypen.

Daarnaast kunnen lezers de marges aanpassen, passages markeren, notities maken en woorden opzoeken in het ingebouwde woordenboek. Dankzij 8GB opslagruimte kunt je tot zesduizend e-books op de Kobo Aura ONE opslaan. Daarnaast zou de accu ruim een maand mee moeten gaan, maar dat is natuurlijk afhankelijk van individueel gebruik. Ook is er 512MB aan werkgeheugen aanwezig, zodat het bedienen van de e-reader ook vlot gaat. Bovendien is de device waterdicht, voor voor maximaal zestig minuten in maximaal twee meter water.

Daarnaast kan de Kobo Aura ONE de blootstelling aan blauw licht verlagen en zorgt de verbeterde voorgrondverlichtingstechnologie van de e-reader ervoor dat mensen ’s nachts kunnen lezen zonder dat dit impact heeft op hun slaap. Omringende lichtsensoren detecteren automatisch de lichtniveaus zodat op elk moment van de dag de optimale helderheid uitgezonden wordt. Door het instellen van een bedtijd bootst de tint van het licht de lichtstralen van de zon na. Lezers kunnen ook hun eigen lichtinstelling kiezen op basis van voorkeur.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 6 september is de e-reader in Nederland en België verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229,99 euro.

Reacties (0)