Kickstarterproject voor goedkope en kleine draagbare opladers

18 februari 2013 2 Minuten 4 Reacties
opladerkickstarter

Het is een bekend probleem bij mobiele apparaten: de veelal te korte batterijduur. We hebben quadcore-processors, gigabytes aan geheugen en schermen met een ultrahoge pixeldichtheid, maar je phablet of tablet lekker lang gebruiken? Ho maar. Degenen die veel reizen en niet vaak urenlang bij een stopcontact zitten, zullen het probleem herkennen. Het Kickstarterproject van de Amerikaanse Anthony Vilgiate wil dit probleem met goedkope, kleine en draagbare opladers gaan oplossen.

Draagbare opladers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Neem ‘m mee en je bent verzekerd van een extra paar keer opladen. Het probleem van dergelijke draagbare opladers is dat ze te duur, te groot of te lelijk zijn. De draagbare opladers van Vilgiate zijn dit allemaal niet en worden voor een hele aantrekkelijk prijs aangeboden.

Kickstartproject voor draagbare opladers

Het Kickstarterproject betreft drie verschillende draagbare opladers: de Adventurer, Destination en Expedition, van respectievelijk 6,600, 10,000 en 11,200 mAh. De draagbare opladers worden elke met een kabel en verschillende plugs voor al je apparaten geleverd. De Adventurer van 30 dollar laadt je iPad van 20% naar helemaal vol en geeft een iPhone drie tot vier keer een geheel volle batterij. De Destination van 65 dollar heeft genoeg kracht om je iPad ongeveer anderhalf keer helemaal op te laden en het aluminium design helpt met het afvoeren van warmte. Volgens Vilgiate ziet het er ook nog eens mooier uit. De Destination laadt ook iets sneller op dan de goedkopere Adventurer. De laatste draagbare oplader, de Expedition van 50 dollar, is de grootste van de drie, kan een iPad bijna twee keer in zijn geheel opladen en doet dit sneller dan de vorige twee opladers. De batterij past echter niet in de aluminium behuizing en door het gebruik van plastic is de Expedition ook wat goedkoper dan de Destination.

De draagbare opladers hebben een levensduur van ongeveer 500 oplaadcycli. Dat lijkt weinig, maar vanaf 500 volledige oplaadbeurten gaat de batterij heel langzaam achteruit. Dit is niet ongewoon: veel smartphones en tablets hebben hier ook ‘last’ van.

De verzendkosten naar Nederland zijn 15 of 20 dollar. De Adventurer heeft dan een prijskaartje van 45 dollar (33 euro) en wordt in mei naar klanten verstuurd. Het leuke aan Kickstarter is dat je het gehele productieproces kunt volgen en zo up-to-date blijft over alle nieuwe ontwikkelingen omtrent de producten. Als je het uiteindelijke product in je handen hebt, weet je de achtergrond ervan en waardeer je het nóg meer dan je al deed.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

ajvbecon

ajvbecon
18 februari 2013 om 19:08

Deze kickstartproject is voor zowel apple, android als windows??

Inloggen
Daniël Verlaan

Daniël Verlaan
18 februari 2013 om 19:53

Volgens mij wel voor Apple en Android, maar niet voor de Surface (die heeft een aparte adapter).

Inloggen
johan

johan
19 februari 2013 om 00:31

Moet het eerst nog geloven dat draagbaar opladen, hoeveel mah is het?
Want ik heb 2 maanden geleden voor me iphone deze besteld ( http://www.laderwebshop.nl/RESERVE-BATTERIJ-IPHONE ) en dat viel best wel tegen me iphone gang van 10% naar hooguit 30/35 %..

Inloggen
Marit Hendriksen

Marit Hendriksen
07 november 2013 om 17:26

Er zijn nu al prima draagbare opladers te koop die je iPhone, Galaxy minimaal 2 keer helemaal kunnen opladen. Er zijn ook uitvoeringen voor tablets en PC’s. Bovendien zijn ze licht en dun.
Kijk op http://www.allesvooropladen.nl

Inloggen