Cinera headset belooft een persoonlijke IMAX-ervaring

17 augustus 2017 1 Minuut 2 Reacties
Cinera-kcikstarter

De Cinera is een nieuw project op Kickstarter dat er op het eerste gezicht misschien wat oncomfortabel en onpraktisch uitziet. Maar, als we kijken naar de specificaties en mogelijkheden is het wellicht een interessant product.

Deze headset maakt het namelijk mogelijk om een IMAX-ervaring voor één persoon te creëren.

De headset is voorzien van twee displays die een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels hebben, met een gezichtsveld van 66 graden. De ontwikkelaars van het apparaat vergelijken deze ervaring met die van een IMAX-bioscoop. De Cinera kan HD- en 3D-films via HDMI of het ingebouwde Android OS weergeven, en komt met een gyroscoop voor bewegingsdetectie. Echter, over virtual reality wordt niet gesproken.

Via Kickstarter kan de Cinera reeds besteld worden voor 449 dollar, wat 42 procent minder is dan de prijs waarvoor de headset in de verkoop moet gaan. Voor die prijs krijg je ook een speciale standaard voor naast de bank, die ons doet denken aan de tandarts. Als het project volledig gefinancierd is moeten de eerste exemplaren in november verscheept worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
17 augustus 2017 om 20:59

Gezellig allemaal zo n VR op je kop er word bijna geen woord meer gesproken onderling de mens tegen woordig laat staan dat je met elkaar praat. Ik zie het op mijn fitness om de oefening kijk ze op hun mobile bang om wat te missen van hun vrienden of vriend vriendin. Bij mij ligt hij gewoon in de tas in het kastje na een uur zie ik het wel of iemand mij gemist heeft. Gelukkig ben ik niet verslaafd aan een mobiel of tv.

Inloggen
dinandus

dinandus
27 augustus 2017 om 15:01

Ik ben denk ik wat positiever ingesteld en heb een setje besteld. Na wat meer gegoogeld te hebben toch overtuigt, o.a. door de hogere beeldkwaliteit en de 3D mogelijkheid interresant, omdat de huidige 2017 Oled tv’s helaas geen 3D meer ondersteunen.
Als de set medio november geleverd is, kom ik er hier graag op terug met een kleine reviewen.

Inloggen