Keukentablet Alcatel Xess komt naar de winkels

10 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
Alcatel-Xess-1

De 'keukentablet' Alcatel Xess komt binnenkort naar de winkels. In Amerika staat de verkoopstart gepland voor 22 april. Ook in Europa zou de 17.3-inch grote tablet binnenkort te krijgen zijn.

Wielvormige kickstand

De tablet heeft een a-typisch design. Het grote en zware apparaat heeft aan de achterkant een wielvormige kickstand zodat het op een aanrecht kan worden gezet. Het is expliciet bedoeld voor gebruik in de keuken en verder voor de hele familie, voor bijvoorbeeld het bekijken van recepten, consumeren van multimedia en er is ook een kid-modus waarbij apps van bijvoorbeeld Nickelodeon op de voorgrond komen.

Hands-on

Het is dus geen tablet in de zin van vrijwel alle andere tablets: een apparaat dat je in de hand neemt, op schoot of even voor je neerzet om er wat op te bekijken.

De Alcatel Xess is vorig najaar gedebuteerd op de IFA-beurs in Berlijn. De ervaringen van Tablets Magazine met deze tablet zijn in deze hands-on terug te lezen.

Advertentie

Pakweg 500 euro

De tablet wordt in Amerika voor 499 dollar op de markt gebracht. De prijs voor Europa zal ook wel rond de 500 euro liggen. De tablet loopt op een apart besturingssysteem, Phoenix OS dat is gebaseerd op Android. Hij is iets goedkoper dan de even grote, en even logge Galaxy View van Samsung.

Google Play Store

De Xess heeft toegang tot de Google Play Store en je kunt er dus apps, games en films op downloaden. De tablet loopt op een niet al te snelle MediaTek-processor, maar meer snelheid is volgens Alcatel niet nodig gezien het gebruik: vooral plaatjes en films kijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)