Je iPad resetten: Hoe werkt het?

26 november 2013 5 Minuten 43 Reacties
iPad-mini-retina-retina

Soms gaat je iPad naar een ander lid in het gezin of wil je hem verkopen. Dan is het verstandig alle gegevens te wissen en je iPad te resetten, maar hoe werkt dat precies?

Soms gaat je iPad naar een ander lid in het gezin of heb al je spellen uitgespeeld en wil je overnieuw beginnen; dan kan je je iPad (deels) resetten. Ook is het handig om de iPad te resetten als je hem gaat verkopen, zodat de persoon aan wie je hem verkoopt geen toegang tot jouw contacten en berichten krijgt. In dit artikel leg ik simpel uit hoe je dat moet doen.

Update september 2016: we hebben een nieuw artikel online staan met alles dat je moet weten over het resetten van je iPhone of iPad.

iPad opnieuw opstarten (soft reset)

Als je merkt dat je iPad langzaam begint te worden kan het helpen om hem opnieuw op te starten. Dit doe je door de vergrendelknop (aan de bovenkant) ingedrukt te houden tot er een rode balk in beeld komt. Om de iPad uit te schakelen swipe je van links naar rechts, het scherm wordt dan zwart. Als het scherm zwart is kan je hem weer opstarten door de vergrendelknop in te houden tot het Apple logo in beeld komt. Loopt je iPad vast dan kun je een soft reset uitvoeren waarbij alles behouden blijft. Hiervoor druk je de home-knop en de standby-knop tegelijkertijd voor 10 seconden in. De iPad wordt vervolgens uitgezet. Druk de standby-knop weer in om de iPad aan te zetten.

iPad deels resetten of opnieuw instellen

De enige manier om je iPad te resetten (opnieuw in te stellen) is via de ‘Stel opnieuw in’ optie in de Instellingen. Dit is niet mogelijk door een aantal knoppen in te drukken.

Advertentie

Eenmaal in de Instellingen ga je naar ‘Algemeen’ en swipe je naar onderen.

Daar staat de optie ‘Stel opnieuw in’, hier kun je gerust op tappen want er wordt niet meteen iets gewist.

Je kunt nu kiezen uit de volgende opties:

 • Herstel alle instellingen: Hiermee wis je alle instellingen. Dingen zoals video’s, foto’s en apps blijven allemaal gewoon op je iPad staan.
 • Wis alle inhoud en instellingen: Zie ‘Hard reset’ hieronder.
 • Herstel netwerkinstellingen: Hiermee wis je alle instellingen voor 3G/4G en WiFi-netwerken.
 • Herstel toetsenbordwoordenboek: Zelf toegevoegde woorden zullen worden verwijderd, de standaard woorden komen terug.
 • Herstel beginschermindeling: Het startscherm wordt teruggezet naar waar het mee uit de doos kwam, alle apps die erop stonden staan weer op hun oorspronkelijke plaats.
 • Herstel locatie en privacy: Veel apps slaan je locatie op om je beter of sneller hun app te laten gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld Buienradar. Deze locatiegegevens worden verwijderd en de app zal er opnieuw om vragen.

Alles wissen (hard reset)

Met de optie ‘Wis alle inhoud en instellingen’ wis je echt alles en zet je je iPad dus terug naar de fabrieksinstellingen. Zo is je tablet klaar om te verkopen of klaar voor een ander lid in het gezin.

Tap op ‘Wis’ om te bevestigen en je iPad is weer als nieuw!

Hard reset via iTunes

Je kan je iPad ook resetten via iTunes, Apple noemt deze optie ‘Herstellen’. Sluit je iPad via de meegeleverde kabel aan op je Mac of pc en open iTunes. Je ziet vervolgens de optie ‘Herstel iPad’ of ‘Restore iPad’. Als je hierop klikt zal je om bevestiging worden gevraagd of je inderdaad je iPad wilt wissen, als je dit bevestigd is je iPad helemaal leeg, zoals hij de doos uitkwam.

Wachtwoord op je iPad

Heb je een wachtwoord ingesteld op je iPad maar ben je deze kwijt en wil je de tablet resetten? Dat kan maar vergt wel wat handigheid. Hieronder leg ik je stap voor stap uit wat je moet doen.

 1. Verbind je iPad via de kabel met je Mac of pc.
 2. Open iTunes.
 3. Als iTunes om je wachtwoord vraagt koppel je de iPad los maar laat je de kabel in de computer zitten.
 4. Zet de iPad uit door de vergrendelingsknop aan de bovenzijde ingedrukt te houden tot er een rode balk komt. Swipe van links naar rechts over deze balk.
 5. Terwijl je de iPad weer aan de computer koppelt moet je de home knop (de ronde aan de onderkant) inhouden.
 6. Als er een melding verschijnt dat je je iPad moet koppelen met iTunes laat je de knop los.
 7. Open iTunes, er verschijnt een melding dat je iPad in recovery modus is.
 8. Klik op ‘Oké’ en op ‘Herstellen’ of ‘Restore’ om je iPad helemaal te wissen. (Zie ‘Alles wissen’)

Meer tips

Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Daarnaast kun je in onze tablet database tablets vergelijken aan de hand van verschillende specificaties, de prijs en het besturingssysteem. Bekijk ons beste tablets archief voor een overzicht van de beste tablets van dit moment.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (31)

stijn

stijn
01 maart 2014 om 16:45

wat moet ik nu doen als er staat er heeft zich een onbekende fout opgetreden?

Inloggen


02 maart 2014 om 00:23

Ligt eraan wanneer dit verschijnt.

Inloggen
Mijntje

Mijntje
12 april 2014 om 20:06

Mijn IPad 2 is gecrasht(denk ik) het scherm is helemaal zwart, en het enige wat er nog staat is bovenin het scherm de tijd, WIFI en de batterij, de ontgrendel knop( schuif om te ontgrendelen) doet het ook niet….. Weet iemand wat ik nu moet doen??????? De volumeknoppen doen het ook niet!
Groet MOI!

Inloggen
yannick

yannick
21 maart 2016 om 12:20

best heer of dame je moet op het vierkantje en de vergrendel knop tegelijk drukken
dan resetie terug en dan kun je weer zwaipen groet yannick

Inloggen
Susita

Susita
18 juli 2014 om 20:14

Ik wilde me ipad updaten maar dat liep vast dus ik dacht ik ga het even soft resetten. Maar nu geeft de ipad aan dat het hersteld moet worden via iTunes.

Ik kan nu alleen maar via iTunes op herstellen drukken. Ik ben bang dat ik alles kwijt raakt omdat ik ook geen reservekopie kan maken.

Wat moet ik nu doen ?

Inloggen
wil

wil
20 september 2014 om 17:54

ik wilde mijn i pad air updaten maar hij staat vast ik kan niks meer alleen het logo van apple zie ik en hij gaat nie verder ik kan hem ook nie uitzetten heeft iemand een idee?

Inloggen
Geron

Geron
12 oktober 2014 om 21:48

Ik wil mijn iPad resetten. Hiervoor moet ik “vind mijn iPad” uitschakelen. Dit is via de iCloud account niet meer mogelijk omdat het geregistreerde e-mailadres niet bestaat en ik het op de iPad niet kan wijzigen.

Wie weet hoe ik alsnog kan resetten?

Inloggen


12 oktober 2014 om 23:07

Neem even contact op met Apple Nederland. Zij kunnen dit als het goed is op afstand doen.

Inloggen
J van Leggelo1939

J van Leggelo1939
11 november 2014 om 13:40

Ik wil nieuwe foto,s op mijn i pad 2 zetten maar als ik een map met de foto,s heb staan
en ik doe een tweede map met foto,s dan is de eerste map weer weg
wat doe ik verkeerd, wie kan mij helpen ???

Inloggen
Ivan

Ivan
31 mei 2020 om 08:39

Mijn stiefzoon heeft een iPad van zijn papa die zichzelf van het leven heeft gebracht,nu heeft hij zelf geprobeerd om de codes te zoeken nu moet hij al meer dan 24 miljoen minuten wachten ,kan dit op één of ander manier omzeilt worden groetjes Ivan

Inloggen
vince

vince
09 november 2014 om 11:52

Wordt bij een “hard reset” ook terug gegaan naar de oorspronkelijk iOS ?

Inloggen


09 november 2014 om 13:28

Nee, de iOS-versie blijft de meest recente die je geïnstalleerd hebt.

Inloggen
Bauke

Bauke
20 november 2014 om 21:18

Ik heb een hard-reset uitgevoerd op mijn iPad 2, maar nu blijft het scherm zwart dat kleine draaiende cirkeltje erin (dit is nu al 3 uur zo)
Is dit te fixen?

Inloggen
Jelle

Jelle
22 november 2014 om 10:34

Mijn iCloudaccount is na de update naar iOS 8 en een herstel naar een Apple-ID dat ik niet meer kan bereiken. Ook het hersteladres bestaat niet meer.
Ik kan nu helemaal niks meer, want ik weet het ww niet meer. Om naar fabrieksinstellingen te gaan moet ik ook het niet meer bestaande iCloudaccount bevestigen. Ik krijg om de haverklap een melding om in te loggen, maar helaas speculaas. Apple antwoordt met nietszeggende algemeenheden.
Weet iemand hoe ik deze ellende kan stoppen? En naar mijn iCloud kan die ook op de iMac staat?

Inloggen
LOGOS

LOGOS
22 februari 2015 om 11:45

Hoi, heb jij je probleem opgelost gekregen? Hoor dan graag hoe, want ik zit met dezelfde ellende…

Groet, LOGOS

Inloggen
Haroen

Haroen
16 februari 2015 om 15:28

Ook ik zit met zelfde probleem!!? Kan m’n account instelling niet veranderen.De hoofdaccount is door de vorige eigenaar niet verwijderd.Qua beveiliging is Apple wel te erg hoor.Je moet constant bewijzen of Jy wel rechtmatige eigenaar bent.Maar een code of zo zou wel voldoende moeten zijn.Ik kom er gewoon niet meer uit. Apple weet zelfs nog beter Waneer ik geboren bent. Want wat ik opgegeven had,….beweerd Apple dat t niet zo is??? Wel erg vreemd hoor

Inloggen
LOGOS

LOGOS
22 februari 2015 om 11:46

Hoi, heb jij je probleem opgelost gekregen? Hoor dan graag hoe, want ik zit met dezelfde ellende…

Groet, LOGOS

Inloggen
rachel

rachel
23 mei 2015 om 22:28

ik wilde me ipad resetten omdat ik me wachtwoord ben vergeten. Ik heb het via instellingen gedaan. En nu komt die apple logo maar het wilt niet aan. En ik zet het aan de oplader en het wijst een baterij maar hetlaat niet op

Inloggen
LOGOS

LOGOS
22 februari 2015 om 11:43

Ja, ik zit met dezelfde ellende als Haroen en Jelle hierboven. Eén doffe ellende. Je voert alles precies uit zoals wordt gevraagd, maar komt in een cirkeltje terecht zonder uitvoegstrook.
Voor mij NOOOOOIT meer iPad, maar een ander merk tablet. Met de laatste updates zijn er steeds meer bugs ontstaan en als je dan je redding zoekt in een harde reset, lijk je uiteindelijk je iPad naar de milieustraat te moeten brengen?…. Dat hoop ik toch niet.
Zou Apple Nederland kunnen helpen???? Morgen eens bellen.

Inloggen
Ron

Ron
15 maart 2015 om 16:08

Heb die ellende ook gehad. Veel met appel gebelt, t kost wat, maar is uiteindelijk gelukt. Ook de eerder beschreven crash gehad, deze na wat gegogel opgelost met een totale reset en een laptop. Succes!

Inloggen
Erwin

Erwin
15 april 2015 om 12:44

Probeer een ipad 4 te herstellen, maar blijft vragen om apple id. Deze weet ik uiteraard wel, maar hij blijft fout geven bij wachtwoord, zelfs na wachtwoord opnieuw aanvragen.

Ik probeer ipad via itunes te resetten, maar blijft dan weer vragen om m’n apple id. Iemand suggestie hoe ik hier omheen kan komen??

Inloggen
saara

saara
22 april 2015 om 17:21

mijn iphone 4s werkt niet meer hij gaat niet meer aan en als hij in de lader is blijft hij maar 2x achterelkaar trillen. ik heb mijn iphone 4x proberen te herstellen bij itunes maar gaat maar niet aan zou je misschien kunnen helpen?

Inloggen
adrie

adrie
17 mei 2015 om 16:01

heb voor de kids allebei een ipad …op 1 ipad kan ik het woordspel word on hd niet geinstaleerd krijgen helaas
weet iemand een oplossing … beidde ipad zijn net zo oud en hebben dezelfde besturing

Inloggen
Tom

Tom
03 juni 2015 om 08:39

Ik heb onlangs een iMac aangeschaft naast mijn iPad. Op beide staan dezelfde foto’s in de filmrol. Nu wil ik mijn ‘oude’ iPad verkopen en een nieuwe kopen. Als ik mijn iPad volledig reset verdwijnen ook de foto’s in de filmrol. Ook die op de iMac. Dat wil ik natuurlijk niet. Hoe kan ik de iPad resetten en toch de foto’s op de iMac bewaren?

Inloggen
Tom

Tom
24 augustus 2015 om 16:13

Zorg ervoor dat je alle foto’s uit de filmrol die je wilt bewaren op de iMac in albums wordt gezet en daar bewaard wordt. Je kunt daarna de filmrol op je iPad gewoon leegmaken. Ik heb dit zelf gedaan om geheugenruimte op mijn iPad vrij te maken.

Inloggen
luty

luty
19 juli 2015 om 13:07

Beste,

Ik heb een ipad overgekocht van mijn zoon en heb vingerafdruk herkenning gezet en hij reageerde daarna er niet op dus moest alles resetten terug naar fabrieksinstellingen.
Gedaan maar nu vraagt naar de apple id die het apparaat als eerste heeft geconfrigureert.
Maar zelf met zijn apple id wordt het niet erkend
Wie kan mij helpen

Inloggen
djensen

djensen
30 juli 2015 om 21:36

ik krijg het itunes symbool en daarom heen een rood cirkeltje daaronder staat een pijltje die naar dat symbool wijst. daaronder weer staat het oplader symbool. wat moet ik doen om mijn ipad naar fabrieksinstellingen te resetten?

Inloggen
Jef

Jef
27 augustus 2015 om 11:26

Ik heb een zwart scherm geen idee hoe ik het op moet lossen.

Inloggen
Dimi

Dimi
14 september 2015 om 15:12

Doet niet

Inloggen
Sinus

Sinus
15 september 2015 om 13:42

Mijn iPad air wil niet meer opstarten… Hard reset geprobeerd, maar het Apple logo is een seconde in beeld en verdwijnt dan weer. Verder gebeurt er niets!
Ben op vakantie en er is geen computer in de buurt…!
HELP!!!

Inloggen
Tinie

Tinie
05 oktober 2015 om 00:16

Ik kan mijn IPad 4 niet meer ontgrendelen of uitzetten. dit komt omdat het scherm niet meer reageert op mijn vinger. Ik weet niet wat ik moet doen… Kan iemand mij helpen?

Inloggen
Ramzija

Ramzija
07 oktober 2015 om 23:42

Ik heb een iPad mini. Gisteren bleef hij vast lopen bij een spelletje.
Ik heb hem daarom maar uitgedaan. Nu krijg ik hem niet meer aan,ik krijg gewoon een zwart scherm te zien. Als ik hem oplaad,hoor ik wel het standaard geluidje,,piep,, dat hij oplaad.
Iemand zei me dat ik tegelijkertijd aan/uit knop en het ronde knopje aan moest doen, maar dat rondje knopje doet het al een jaar niet. Wat nu?

Inloggen
Gabriel Van Soest

Gabriel Van Soest
17 februari 2016 om 11:15

De reset van mijn iPad werkt niet. Ik ben van provider veranderd. De vorige is uitgeschakeld en het wachtwoord ervan weet ik ook niet meer. Hoe kan ik de iPad verkoopklaar maken als ik het ICloud account niet kan verwijderen?
Is daar een oplossing voor?

Inloggen
Ron

Ron
08 maart 2016 om 09:39

Ik moet een nieuw wachtwoord instellen er staat als titel ‘Opties voor het opnieuw instellen’ Ik moet dit doen omdat ik zojuist een jailbreak had en die niet meer wou hebben. Dus heb ik via iTunes de versie geupgrade zodat de Jailbreak het niet meer doet. (Van iOS 8.4 naar iOS 9.2.1) Nu wil ik dat dus opnieuw instellen. Alleen als ik op ‘volgende’ klik. Gaat hij niet verder. En ook niet als ik terug wil naar ‘Wachtwoord vergeten?’ Maar ik ben helemaal mijn wachtwoord niet vergeten. Alleen nu kan ik niet verder of terug. Ik kan nu dus helemaal niks. Kan iemand mij helpen?

Inloggen
bart

bart
23 november 2016 om 21:36

ik kan mijn ipad air 2niet activeren ? hij zegt dat de activeringsserver onbereikbaar is. weet iemand wat ik kan doen?

Inloggen
GHIJSELS MARTINE

GHIJSELS MARTINE
12 juli 2017 om 20:32

mijn ipad 2 air is geblokkeerd om dat ik mijn toegangscode vergeten ben,maar ik kan niet met
i tunes verbinden omdat mijn wifi niet geinstalleerd is op mijn ipad en daardoor kan ik hem niet activeren

Inloggen
zoe

zoe
16 februari 2019 om 19:40

ik heb dit probleem ook, is het bij jou al gelukt ?

Inloggen
Thea

Thea
06 november 2017 om 11:33

Hoe zet ik foto’s van mijn iPad over op een USB stick als de pc de iPad niet herkend

Inloggen
help

help
03 februari 2018 om 20:59

Ik ben mijn wachtwoord vergeten maar als ik wil verbinden met iTunes gebeurt er niks met iTunes
.

Inloggen
Zoe

Zoe
16 februari 2019 om 19:38

hallo, mijn iPad blijft steeds staan op ‘iTunes’ voor de rest doet hij niets. Als ik hem dan weer op,nieuw opstart komt er weer precies het zelfde te staan. wat moet ik dan doen?

Inloggen
peter

peter
28 februari 2019 om 20:23

wie o wie kan mij helpen, ik heb een ipad air gevonden in de trein van uit a’dam naar den haag.
ben hem niet van plan terug te geven en wil hem dus resetten, hoe kan ik dat doen.
heb dus geen code en ook z’n itunes account niet.

graag help

Inloggen
Bloemendal

Bloemendal
27 april 2019 om 22:16

ik heb een ipad 2 gekocht maar ik kom er niet in met mijn apple ID, deze mensen vertellen dat hij niet gekoppeld meer is maar de ipad geeft het wel aan . is er toevallig nog een andere mogelijkheid hoe hun het alsnog kunnen ontkoppelen en resetten?

Inloggen
Hilde De Vos

Hilde De Vos
22 november 2020 om 23:07

Ik heb dus gereset maar was niet de bedoeling en ik kan dit zeker niet ongedaan maken? Ben al mijn foto’s kwijt van 10 jaar en ik heb geen backup gedaan en mijn iPad is echt helemaal leeg…. Enige manier om nog mijn formto te recupereren????? Helllllp ik ben wanhopig.

Inloggen