Irisscanner Samsung Galaxy Note 7 in actie te zien op gelekte foto’s

17 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Note 7 irisscanner

De irisscanner van de Samsung Galaxy Note 7 is op gelekte foto's in actie te zien. Althans, de uitleg die op het scherm wordt weergegeven over deze nieuwe beveiligingsoptie.

Irisscanner

Op een van de plaatjes is het lockscreen te zien met het bekende puntjespatroon erop. De gebruiker krijgt de keuze om de irisscanner te gebruiken of een patroon te tekenen. Dat de irisscanner actief is, blijkt uit een rood ledlampje dat boven het scherm brandt.

Uitleg

Op een tweede plaatje is uitleg te zien. Je moet de phablet tussen 25 en 35 centimeter van je oog houden. Dan kan de scanner de iris detecteren, en bepalen of het om de opgeslagen iris gaat. Met de juiste ‘oogafdruk’ wordt het toestel ontsloten.

Verkoop

De irisscanner in actie is alleen te zien met een gezicht erbij, en de mensen die dit soort informatie lekken, plegen dat veelal anoniem te doen. Dus op die plaatjes zullen we waarschijnlijk tot 2 augustus moeten wachten, als Samsung de nieuwste phablet presenteert aan de wereld. Waarna het toestel vrijwel direct in de verkoop gaat, voor – als dat klopt – een prijs van rond de 850 euro.

Advertentie

S-Pen

Wat nog mist in alle uitgelekte informatie, is een afbeelding van de nieuwe S-Pen en de werking daarvan. De pen zou volgens Samsung nieuwe functies hebben gekregen. Welke precies, houdt Samsung graag even voor zich tot 2 augustus.

Phablet

De geruchten over de Samsung Galaxy Note 7 vermelden dat de phablet een 5,8” super amoled-scherm krijgt met een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap zit wellicht een Qualcomm Snapdragon 823-processor (quadcore-cpu, Adreno 530-gpu), plus 6GB aan werkgeheugen. Ook zou er een camera van twaalf megapixel in zitten, plus de reeds genoemde irisscanner voor de authentificatie.

Reacties (0)