iPhone-geruchten: opvouwbare smartphone en in-display Touch ID

18 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple iPhone 12 Pro Max 1

Afgelopen weekend zijn er twee geruchten verschenen over toekomstige iPhone-modellen. Allebei de geruchten zijn afkomstig van Bloomberg.

Zo schrijft de nieuwswebsite dat Apple werkt aan een opvouwbare iPhone. Naar verluidt moet dit model gaan concurreren met Samsungs opvouwbare assortiment, zoals de Galaxy Fold en Galaxy Z Flip. Op moment van schrijven is het echter niet duidelijk wanneer de Apple-smartphone precies gelanceerd wordt.

Opvouwbare iPhone

Apple zou al een tijd bezig zijn met een opvouwbare iPhone. Achter de schermen zouden ingenieurs al verschillende prototypes gemaakt hebben, maar geen van die testapparaten lijkt geschikt te zijn voor een release. Dat betekent dat het bedrijf moeite heeft met de ontwikkeling of dat het ontwerp zich nog in een vroege fase bevindt. Eén van de ontwerpen zou een 6,7 inch scherm hebben wanneer je hem uitvouwt (net zo groot als op de iPhone 12 Pro Max). Alle ontwerpen zouden in elk geval zijn voorzien van een redelijk onzichtbaar scharnier.

Voor dit jaar verwacht Bloomberg echter geen kekke designveranderingen voor de iPhone 13-lijn, dus hoeven we niet te rekenen op een opvouwbaar model. Wel wordt er nog gesproken over een andere mogelijkheid. Zo zou Apple ook werken aan in-display Touch ID: een vingerafdrukscanner die dus in het scherm van de smartphone zit. Dit zou één van de weinige veranderingen zijn die Apple wél doorvoert, aldus de geruchtenmakers. Het lijkt er dus op dat het volgende model een S-serie wordt. Dat is een serie smartphones met minimale aanpassingen ten opzichte van het model zonder de S.

Dan zouden we dus niet te maken hebben met de iPhone 13, maar de 12S. Aangezien Qualcomm onlangs nog een nieuwe vingerafdrukscanner aangekondigd heeft en dat bedrijf al 5g-modems levert aan Apple, is het geen vreemde gedachte dat die nieuwe soort vingerafdrukscanners gebruikt kunnen gaan worden in de 12S. Aangezien het bedrijf uit Cupertino nooit reageert op geruchten, moeten we de berichtgeving met een korreltje zout nemen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)