‘iPhone 8 krijgt geen Lightning-poort, maar een usb-type-c-poort’

01 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
iphone-concept-art-retina

Er zijn meer geruchten verschenen over de iPhone 8. Over het toestel wordt gezegd dat het een usb-type-c- in plaats van een Lightning-poort krijgt. Ook zou het toestel gebogen schermranden, zoals we ze tegenkomen op de Edge-modellen van Samsung, gaan krijgen.

iPhone 8 met usb-type-c in plaats van Lightning – gerucht

The Wall Street Journal meldt dat de iPhone 8 zal worden voorzien van een usb-type-c-poort in plaats van een Lightning-aansluiting. Daarmee zal Apple afstand gaan doen van zijn eigen accessoirepoort en hem dus willen inruilen voor een recente standaard in de industrie. Ook denkt de krant te weten dat het model wordt voorzien van gebogen schermranden, zoals we ze tegenkomen op de Edge-modellen van Samsung. Daarnaast wordt het gerucht herhaald dat de thuisknop verdwijnt en dat er een functieomgeving voor in de plaats komt.

Dit is de eerste keer dat we te horen krijgen dat Apple de Lightning-poort zou willen inruilen voor een andere standaard. Maar The Wall Street Journal heeft het in het verleden wel vaker bij het juiste eind gehad wat geruchten omtrent Apple-producten betreft, dus is de kans groot dat we inderdaad straks de iPhone 8 gaan tegenkomen met usb-type-c. Bovendien is het zo dat de MacBook uit 2016 ook beschikt over de standaardaansluiting. Echter, die productlijn is dan weer nooit voorzien van Apple’s eigen aansluiting, de Lightning-poort.

Reacties (0)