‘iPhone 8 krijgt 3D-laser voor augmented reality en cameraverbeteringen’

13 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
iphone-concept-art-retina

Over de iPhone 8 wordt gezegd dat het apparaat wordt voorzien van een 3D-laser voor augmented reality en andere cameraverbeteringen. De nieuwe iPhone zou vol van het onlangs aangekondigde ARKit moeten gaan profiteren, zo lijkt het nu.

3D-laser op achterkant van iPhone 8 – gerucht

Met de aankondiging van ARKit, een middel waarmee ontwikkelaars augmentedrealityervaringen kunnen maken, liet Apple zien dat het wil inzetten op dergelijke technologie. En als we de nieuwste geruchten over de iPhone 8 mogen geloven, dan zal die technologie straks ook aanwezig zijn in die smartphone. De nieuwste iPhone zal straks beschikken over een 3D-laser op de achterkant die voor AR kan worden gebruikt en ook andere cameraverbeteringen doorvoert. Tenminste, als we de geruchtenmakers mogen geloven.

Met die laser zou de iPhone 8 beter in staat zijn diepte te zien. Daardoor komen de 3D-effecten van augmented reality mogelijk beter tot hun recht. Daarnaast worden er ook andere cameraverbeteringen genoemd: de autofocusfunctie zou bijvoorbeeld beter zijn werk kunnen doen. Apple zou hiervoor gebruikmaken van het VSCEL-lasersysteem. Dat systeem meet de afstand dat het licht overbrugt naar het object en weer terug naar de camera. Daardoor zou de afstand tussen de verschillende objecten in AR beter weergeven kunnen worden.

Apple heeft nog niet gereageerd op de geruchten. De verwachting is dat de nieuwe iPhone in september wordt aangekondigd.

Reacties (0)