‘iPhone 13 krijgt een in-display vingerafdruksensor’

01 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 12 aankondiging logo

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de aankomende iPhone 13 een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit.

De nieuwe functie voor de iPhone 13 bestaat dan straks naast de optie Face ID, schrijft de Wall Street Journal.

iPhone 13 met in-display vingerafdrukscanner – gerucht

De laatste maanden zijn er vaker geruchten verschenen over een vingerafdrukscanner die in het scherm van de aankomende iPhone. Zo hebben onder meer Apple-analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg-journalist Mark Gurman dezelfde informatie op een eerder punt gedeeld. Apple zou de functionaliteit overwegen, omdat Face ID niet in elke situatie handig is. Bijvoorbeeld wanneer je een mondkapje op hebt (maar laten we hopen dat we geen mondkapje meer hoeven te dragen wanneer de volgende generatie iPhone voor de deur staat).

Wall Street Journal-journalist Joanna Stern baseert haar verhaal op een voormalig medewerker van Apple, die meldt dat het bedrijf werkt met optische sensoren voor in-display vingerafdruklezers. Dergelijke scanners zouden betrouwbaarder moeten zijn dan het ultrasonische alternatief, aldus die persoon.

Advertentie

Optische scanners werken met licht en maken een 2d-beeld van de geregistreerde vingerafdruk. Dergelijke sensoren zijn gemakkelijk voor de gek te houden, omdat er dus een 2d-afbeelding opgeslagen wordt van die vingerafdruk. Ultrasonische sensoren zijn minder snel voor de gek te houden, omdat ze middels geluidsgolven een 3d-beeld maken. Echter, die technologie is – in vergelijking met de optische variant – ontzettend duur.

Geen downgrade

Stern meldt dat de nieuwe Touch ID-mogelijkheid in elk geval net zo veilig moet zijn als de knop die we voorheen op de iPhone hadden zitten. De in-display vingerafdrukscanner moet dus geen downgrade worden.

Analist Ming-Chi Kuo is echter van mening dat Apple wel degelijk voor een ultrasonische scanner gaat voor de iPhone 13. Onder meer Qualcomm zou dan onderdelen gaan leveren. Onlangs kondigde dat bedrijf nog een nieuw soort vingerafdrukscanner aan, met een veel groter scangebied.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)