iPad 3 met Retina Display komt begin 2012

19 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
retina-ipad-3

Eerder deze week hadden we het nog over de problemen die Apple zou hebben met het Retina Display voor de nieuwe iPad 3, maar blijkbaar heeft Apple alles nu op orde en kan de productie van de derde generatie iPad beginnen. Volgens bronnen van The Wall Street Journal heeft Apple inmiddels meerdere samples ontvangen van Retina Displays en haar orders geplaatst. Begin 2012 zou de iPad 3 gelanceerd moeten worden.

In het vierde kwartaal van dit jaar zouden de leveranciers van het Retina Display de productie in grote hoeveelheden opstarten om begin 2012 te kunnen leveren. De eerste testproductie zal in oktober van start gaan. Het Retina Display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels zou de iPad weer een stap verder brengen dan de concurrentie, maar het display zou volgens eerdere berichten problemen geven door het grotere schermformaat van de iPad. Zo zouden de displays de iPad dikker maken dan Apple wil doordat er meer achtergrondverlichting voor nodig is. Doordat Apple als eerste met nieuwe technieken wil komen blijft het de vraag of de voorraad bij de lancering van de iPad 3 wel voldoende is. Zo heeft Digitimes vernomen dat CMI, een van de huidige iPad 2 displayfabrikanten, niet aan de technische specificaties van het Retina Display kan voldoen.

We kunnen er na alle geruchten en deze ‘bevestiging’ wel vanuit gaan dat de iPad 3 komt met een Retina Display en dat de lancering dit jaar niet meer plaats zal vinden.

Bron: Slashgear


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)