iOS 8-adoptie blijft stijgen, tikt bijna 70% aan

09 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties

Het nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS 8, heeft een kleine groei doorgemaakt de afgelopen feestdagen en tikt bijna de 70% aan. iOS 7 staat nu op 29 procent van de iApparaten.

iOS 8-adoptie

Apple heeft nieuwe cijfers vrijgegeven over de adoptie van iOS 8 en andere versies van het besturingssysteem. Het bedrijf uit Cupertino schat dat momenteel 68 procent van de iApparaten draait op iOS 8, terwijl 29 procent draait op het nummer ervoor. Dat betekent dat drie procent nog een oudere versie van iOS heeft. Ook betekent het dat de iOS 8-adoptie sinds eind december, de laatste telling, met zo’n vier procentpunten is gestegen. Begin november stond het percentage nog 0p 52 en begin oktober op 47 procent.

Externe onderzoeksbureaus komen met wisselende resultaten. Zo toont Mixpanel aan dat 69,1 procent momenteel draait op iOS 8, wat redelijk overeenkomt met de cijfers van Apple, en Fiksu meent dat 64,9 procent draait op dat besturingssysteem. Dat is een verschil van drie procentpunten. Apple rekent in zijn cijfers zowel oude als nieuwe iPhones en iPads mee, dus de stijging kan nu te danken zijn aan de feestdagen, waar mensen zichzelf of anderen Apple-producten cadeau deden. Of meer mensen zijn bereid over te stappen.

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de adoptie van iOS 8 niet zo rap gaat als Apple had gehoopt; iOS 7 had in dezelfde periode veel meer mensen zo ver gekregen de nieuwe versie van het OS te downloaden. Dat kan alles te maken hebben met de aanhoudende problemen die Apple heeft met het systeem, waardoor sommige iPhone- en iPad-bezitters langer wachten met de overstap of, in sommige gevallen, nog aan het wachten zijn totdat alles naar behoren werkt. De volgende versie die uitkomt is iOS 8.2.

Bron CNET

Reacties (0)