AirPods Max aangekondigd: over-ear koptelefoon met anc aan boord

08 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
apple-airpods-max-1

In de laatste maand van het jaar heeft Apple nog een product aangekondigd dat snel te koop is: de Apple AirPods Max-koptelefoon met anc.

AirPods Max met active noise cancelling

Na maanden van geruchten is de kogel door de kerk: Apple heeft officieel de AirPods Max gepresenteerd. Dit is een over-ear koptelefoon met active noise cancelling (anc) aan boord. Het gevaarte heeft een prijskaartje van maar liefst 629 euro (!) en is vanaf nu te bestellen op de website van het bedrijf. De levering begint vanaf 15 december. De Max-koptelefoon is verkrijgbaar in vijf kleuren, namelijk grijs, zilver, roze, blauw en groen. De koptelefoon beschikt over twee 40mm-drivers, de adaptieve equalizer, transparante modus, audiodelen en ruimtelijk geluid.

Opvallend is dat de Apple AirPods Max voorzien is van een Apple Watch-element, namelijk de digitale kroon. Met de kroon kun je het volume bedienen, maar ook nummers pauzeren en afspelen, tracks overslaan, Siri activeren en het aannemen en beëindigen van telefoongesprekken. Er is ook een aparte knop waarmee je de active noise cancelling (ruisonderdrukking) instelt. Zo kun je kiezen tussen die modus, waardoor omgevingsgeluiden dus gefilterd worden, of de transparante modus, waardoor omgevingsgeluiden nog steeds hoorbaar zijn.

De hoofdband is zo gemaakt dat het gewicht evenredig verdeeld en de druk geminimaliseerd wordt. Het roestvrijstalen frame biedt stevigheid, comfort en flexibiliteit die je van een koptelefoon mag verwachten. Daarnaast kun je het frame natuurlijk verstellen, zodat de AirPods Max hopelijk goed zit. De oorkussens zijn overigens gedeeltelijk te draaien. En wanneer je dat combineert met het verder flexibele karakter van de Max, dan moet dat voor extra comfort zorgen. Wat dat betreft is deze koptelefoon dus niet heel veel anders dan soortgelijke, goedkopere producten.

De AirPods Max biedt een batterijduur van twintig uur aan en wordt opgeladen via een usb-c-kabel. Je verbindt de koptelefoon draadloos, maar kunt ook een losse audiostekker kopen, mocht je dat willen. Daarnaast is er een systeem aanwezig dat de muziek pauzeert wanneer je de koptelefoon afzet. De muziek gaat verder wanneer je hem weer op doet. Ook hier is het zo dat dit niet per se superrevolutionair is. Zo hebben we eerder de Huawei FreeBuds Studio getest die dat ook doet, om maar een recent voorbeeld te geven. Zo zijn er nog veel meer koptelefoons.

De active noise cancelling maakt gebruikt van zes microfoons aan de buitenkant. Daarnaast zijn er nog twee microfoons aan de binnenkant die helpen bij het filteren. De koptelefoon is verder in staat snel te wisselen tussen een gekoppelde iPhone, Mac en iPad. Zo hoef je niet constant de over-ear headphone opnieuw te koppelen.

Reacties (0)