iOS 12.1 nu beschikbaar: dit mag je verwachten

30 oktober 2018 2 Minuten 0 Reacties
Apple-iOS-12

Apple heeft laten weten dat iOS 12.1 vanaf dinsdagavond Nederlandse tijd te downloaden zal zijn voor een groot deel van de iPhones en iPads. De software-update neemt een aantal nieuwe features met zich mee, die we hieronder verzameld hebben.

iOS 12.1 voor iPhone en iPad

Zo wordt onder meer Facetime van een update voorzien. Gebruikers krijgen onder meer toegang tot stickers, Memoji en Animoji. Bovendien kun je straks in totaal met 31 andere mensen (video)bellen. Je ziet wie er aan het woord is doordat die persoon wordt uitgelicht van de rest van de groep mensen, die vervolgens naar de achtergrond verdwijnen. Gebruikers kunnen meedoen met en weggaan uit een gesprek, zonder dat dit effect heeft op het gesprek zelf. Deze functie werkt overigens alleen op moderne iPhones en iPads.

Daarnaast zal er ondersteuning voor dualsim zijn voor de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Dat werkt als volgt: je hebt dan zowel een fysieke als een digitale simkaart. Helaas is het zo dat die digitale simkaarten niet worden ondersteund in de Benelux, maar als je vaak naar het buitenland gaat kan het zijn dat je wel gebruik kan maken van dualsim. Met de functie is het mogelijk twee telefoonnummers tegelijkertijd te gebruiken. Sommige andere smartphones hebben wel ruimte voor twee simkaarten in de simlade.

Gebruikers kunnen ook rekenen op extra camerafuncties. Zo is het diepte-effect nu achteraf aan te passen wanneer je bijvoorbeeld een selfie hebt gemaakt met een (kunstmatig) blureffect. Ook komen er nieuwe emoji aan. iOS 12 bracht niet Animoji en de nieuwe Memoji, maar iOS 12.1 zal dus een groep nieuwe emoji gaan brengen. Zo komen er nu poppetjes zonder of juist met rood haar aan en zal het icoontje van de iPhone worden aangepast naar het design van de iPhone X. iOS 12.1 is vanaf nu beschikbaar voor de onderstaande modellen.

iOS 12.1 komt naar deze iPhones en iPads

iPhone

iPad

iPod touch

  • iPod touch (zesde generatie)

Reacties (0)