‘Intel Windows 8 tablets verschijnen in november’

15 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-consumer-preview

Als we de bronnen van het Amerikaanse CNET mogen geloven kunnen we eindelijk een maand vaststellen waarin Windows 8 gelanceerd zal worden. Volgens een anonieme bron zouden de eerste Windows 8 tablets met Intel processor namelijk in november in de winkels moeten liggen.

Toch is dat niet de enige informatie die gegeven wordt. De tablets zouden namelijk in verschillende formaten gelanceerd worden en meer dan de helft van deze apparaten zou een zogenaamde hybride of convertible tablet zijn. Dit houdt in dat er bepaalde laptop elementen, zoals een fysiek keyboard met trackpad, gecombineerd worden met kenmerken van tablets. Alle tablets die gelanceerd worden hebben twee elementen gemeen; Windows 8 en een Intel Clover Trail Atom Z2760 dual-core processor.

Uit documenten van Intel bleek eerder al dat Windows 8 tablets verplicht uitgerust moeten worden met WiFi Direct, 3G/4G en NFC (Near Field Communication). Daarbij mag de tablet maximaal 680 gram wegen, maximaal 9mm dik zijn en moet deze op een volle batterij minimaal 9 uur meegaan.

Welke fabrikanten als eerste met Windows 8 tablets komen is niet duidelijk. Wel hebben onder meer HP, Dell en Lenovo al aangegeven bij de eerste lichting te willen zitten. Mocht dit gerucht waar zijn dan is de kans groot dat Windows 8 ergens in november, wellicht tegelijkertijd met de lancering van de eerste tablets, uitgebracht wordt. Tot op heden hebben we alleen gehoord dat de lancering ergens in de herfst zou plaatsvinden, zonder een exacte maand.

Reacties (0)