Intel presenteert Skylake Core-processors

02 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Intel-chip

Intel heeft vandaag de 6e generatie Intel Core processorfamilie geïntroduceerd: de beste processors die het bedrijf naar eigen zeggen tot nu toe heeft gemaakt

De nieuwe processors bieden hogere prestaties bij een lager stroomverbruik. Ook ondersteunen deze processors een zeer breed scala aan designs – van de ultramobiele Compute Stick tot 2-in-1’s, grote high-definition alles-in-één desktops en mobiele workstations.

De nieuwe Skylake-familie bestaat uit vier series, waaronder de Y-serie en de U-serie. De Y-serie, welke gaat onder de naam Core M, is met name voor tablets, hybriden en convertibles ontwikkeld. Intel Core M-processors, die volgens de chipfabrikant tot twee maal betere prestaties leveren dan populaire high-end tablets, komen beschikbaar in de varianten Intel Core m3, m5 en m7. Zo kunnen klanten volgens het bedrijf makkelijker het Intel Core M-apparaat kiezen dat het beste voorziet in hun behoeften. Er komt ook een nieuwe versie van de Intel Compute Stick met een 6e generatie Intel Core M-processor.

Onder de motorkap is er dus een hoop veranderd, wat vooral geuit moet worden door betere prestaties en een langere batterijduur. Ook zijn de chips geoptimaliseerd voor DirectX 12 en zorgen ze voor een soepelere weergave van 4K-video’s. Op het gebied van grafische prestaties moeten de Skylake-processors 10 tot 30 procent beter presteren dan eerdere generaties. Maar, Intel introduceert ook een aantal leuke nieuwe features. Zo kunnen fabrikanten hun laptops, convertibles en tablets voortaan uit de slaapstand laten halen middels de stem van de gebruiker. Dit wordt bereikt door Cortana, de digitale assistent van Microsoft, in te schakelen. Ook kun je middels een blik in de camera van het apparaat deze activeren, mochten fabrikanten deze functie inschakelen.

De verwachting is dat de Skylake-processors de komende maanden in de eerste apparaten verschijnen. Tijdens IFA 2015 zijn al diverse hybriden en convertibles met deze chip aangekondigd.

Reacties (0)