Info over Samsung Galaxy J7 Prime uitgelekt, betere versie van de gewone J7

23 augustus 2016 1 Minuut 3 Reacties
Samsung Galaxy J7 Prime

Plaatjes en informatie over een nieuwe Samsung-phablet zijn uitgelekt. Het gaat om de 5,5-inch grote Galaxy J7 Prime, een verbeterde variant van de gewone J7.

.

J7 Prime

De J-lijn is een van de goedkopere smartphonelijnen van Samsung. De versies van vorig jaar beschikten over midrange specs. Met de J7 Prime gooit Samsung het kennelijk over een ietwat andere boeg. Die krijgt wat betere hardware aan boord. Het wordt daarmee het toestel aan de top van de nieuwe J-lijn van dit jaar.

5,5-inch full HD-scherm

De Galaxy J7 Prime is inmiddels al langs de TENAA geweest. De geruchten vermelden dat het toestel een 5,5-inch super amoledscherm heeft met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Een Exynos 7870-processor met acht kernen drijft het toestel aan. Het kan echter zijn dat in westerse landen de Qualcomm Snapdragon 615 in het toestel zit. De CPU wordt hierbij geholpen door 3GB ram. Het ingebouwde opslaggeheugen is 32GB groot. Dat kan eventueel worden uitgebreid met een micr sd-kaart. Voor vinden we een 8-megapixelcamera, aan de achterkant een 13-megapixelcamera met een diafragma van f/1.9.

Advertentie

Goede selfiecamera

Dit wijkt bijna allemaal af van de specs van de gewone Galaxy J7, die een lagere schermresolutie van 1080 x 720 pixels zou krijgen, 2GB ram in plaats van 3GB, maar wel dezelfde processor en dezelfde 3300 mAh batterij. Ook is de frontcamera van de Prime-versie beter (8 megapixel tegenover 5 megapixel). Aan die frontcamera van beide toestellen valt overigens op dat er een led-flitser bij zit. Dat zien we niet vaak bij camera’s aan de voorkant van een telefoon, dus deze phablet lijkt bij uitstek geschikt voor selfie-liefhebbers.

De telefoon zou lopen op Android Marshmallow met de TouchWiz-interface van Samsung er overheen, en mogelijk krijgt het toestel in de toekomst een update naar Android 7.0 Nougat. De kleuren waarin deze phablet zou verschijnen, zijn zwart en goud.

Reacties (3)