Industrieel ontwerper laat zien hoe een opvouwbare Surface-tablet eruit kan zien

18 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
concept vouwbare tablet 1

Normaal maken wij weinig woorden vuil aan concepten, domweg omdat ze niet echt zijn en waarschijnlijk ook nooit echt zullen worden. Maar het concept wat wij hier tonen, is gebaseerd op een bestaand patent van Microsoft voor een opvouwbare tablet/phablet.

Surface Note

We staan dan ook even uitgebreid stil bij deze Surface Note, die is bedacht door Ryan Smalley. Hij heeft het bewuste patent van Microsoft erbij gepakt en een serie plaatjes geproduceerd waarop te zien is hoe zo’n patent in werkelijkheid zou kunnen uitpakken. Het resultaat ziet er indrukwekkend uit, en veel tablet-liefhebbers zullen hun vingers erbij aflikken.

Wat op de plaatjes te zien is, en knap in het concept verwerkt, is de wijze waarop de tablet moeiteloos en naadloos scharniert naar een phablet. Hoe dat technisch in zijn werk gaat, beschrijft het patent van Microsoft zelf, maar hoe het zo uitgevoerd kan worden dat het scherm echt naadloos kan worden verdubbeld in grootte, is nog niet erg duidelijk.

Aardige indruk

Het bestaat niet, en het valt nog maar te bezien of we op korte termijn zo’n product te zien krijgen. Maar dit levert in ieder geval wel een aardige indruk op hoe de toekomst van tablets en phablets eruit kan komen te zien, als dit soort patenten in echte producten worden omgezet. Niet alleen Microsoft werkt aan zo’n product; ook Apple, Samsung, LG en nog meer fabrikanten zijn bezig om iets dergelijks te ontwerpen.

Advertentie

Maar hoe het eruit ziet, moesten we tot dusver vooral afleiden van weinig gedetailleerde pentekeningen. Waar niemand echt warm van wordt. De industrieel ontwerper die deze renders heeft bedacht, komt dan ook alle lof toe voor het gedetailleerd uitwerken van een product waar Microsoft wel eens zeer succesvol mee zou kunnen zijn.

In de link onder dit artikel zijn meer plaatjes te zien die Ryan Smalley heeft gemaakt.

Reacties (0)