‘Huawei zoekt Google Play-vervanger, is in gesprek met Aptoide’

23 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Nexus

Huawei heeft geen toegang meer tot de diensten van Google Play, waardoor er naar een vervanger moet worden gezocht. Zoals het er nu naar uitziet zou die vervanger gevonden kunnen zijn in Aptoide. Dit is een alternatieve downloadwinkel voor Android.

Huawei zoekt alternatieve downloadwinkel

Huawei zit momenteel in de problemen, omdat het geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dat heeft effect op de hardware én software, aangezien de toegang tot Google Play ontzegd is. Niet alleen werkt het bedrijf momenteel aan een eigen besturingssysteem, ook moet er gekeken worden naar een alternatieve downloadwinkel. En die kan nog wel eens gevonden zijn in Aptoide. Helaas is er verder weinig over bekend, omdat er geen details naar buiten zijn gebracht. Aptoide biedt in elk geval 900,000 applicaties aan.

Het is niet duidelijk of Huawei de appwinkel zelf gaat aanbieden of dat het al die apps laat overbrengen naar de Appgallery, de eigen downloadwinkel van het Chinese bedrijf. Aptoide is geen officiële downloadwinkel, dus ontwikkelaars uploaden hun apps vrijwel nooit zelf naar de winkel. Bovendien wordt er niet gekeken naar restricties op het gebied van hardware en locatie en is het zo dat instabiele versies gedownload kunnen worden. Daardoor zou dit in theorie in de toekomst voor nog veel meer problemen kunnen zorgen.

Reacties (0)