Huawei werkt aan phablet met opvouwbaar scherm

20 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
Huawei-Mate-10-pro-1

Huawei heeft net als ZTE ook een smartphone gemaakt met twee schermen - of één opvouwbare - die kunnen worden dubbelgevouwen, zoals een boek. Dat heeft de CEO van Huawei bevestigd.

ZTE

Enkele dagen geleden liet ZTE de Axom M zien, een smartphone met twee schermen. Huawei heeft onlangs de Mate 10-serie onthuld. Er komt in die serie een toestel bij met een opvouwbaar scherm. Dat kan al volgend jaar op de markt komen, meldt CNET. Als dat klopt, is Huawei daarmee ongeveer gelijktijdig met de eveneens opvouwbare Galaxy X van Samsung. Als die geruchten tenminste ook kloppen.

Nieuwe trend

Het lijkt daarmee een trend te worden die met ingang van 2018 wordt ingezet. De afgelopen jaren zagen we steeds meer telefoons waarbij twee camera’s op de achterkant prijken. Volgend jaar worden het wellicht twee schermen.

Richard Yu, de hoogste baas van Huawei, meldde tegenover CNET dat het bedrijf een werkende opvouwbare smartphone heeft gemaakt. Maar die is nog steeds volop in ontwikkeling en het is nog maar een prototype, hoewel hij volledig schijnt te werken. Er moeten echter nog wat verbeteringen aan het design en het opvouwbare, flexibele scherm worden doorgevoerd.

Advertentie

Scharnier

Terugkomend op de ZTE Axom M, dit is een apparaat waarbij de twee schermen, opengeklapt en wel, samen een soort tablet vormen die een schermdiameter heeft van 6,75 inch. Er is geen phablet die daar aan kan tippen.

ZTE heeft echter wel een scharnier achtergelaten tussen de twee schermen. Samsung schijnt al een tijdlang bezig te zijn met een apparaat zonder scharnier. Huawei hoopt dit laatste ook te bereiken.

Reacties (0)