‘Huawei P9 Max krijgt 6,9-inch scherm’

14 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p9-plus

Huawei zou bezig zijn met een wel heel erg grote variant van de P9. De Huawei P9 Max zou een 6,9-inch scherm krijgen.

Bijna een tablet

Een en ander blijkt uit gegevens die in een online benchmark zijn terechtgekomen. Daar is een toestel langs geweest dat van Huawei is, en een 6,9-inch scherm bezit. Of het de vierde variant van de Huawei P9 is, na de ‘gewone’ P9, de P9 Lite en de P9 Plus (hierboven afgebeeld), is niet geheel zeker; er staan geen plaatjes bij of meer gegevens waaruit dit blijkt.

Kirin 950-processor

De nieuwe phablet, die bijna net zo groot is als een kleine 7-inch tablet, krijgt volgens de benchmarkgegevens een schermresolutie van 1920×1080 pixels. Het aanraakscherm kan invoer met maximaal vijf vingers herkennen. De telefoon, als we hem nog zo mogen noemen, bezit een snelle achtkernige Kirin 950-processor waarvan de kernen zijn geklokt op 2,2Ghz. De processor wordt geholpen door een Mali T880 gpu en 3GB ram.

Camera: 15 megapixel

Het vermelde opslaggeheugen is 25GB. Dat lijkt een rare tussenstap tussen 16 en 32GB, maar het zal waarschijnlijk 32GB zijn waarvan een deel is ingenomen door de firmware. De achtercamera schiet plaatjes in een resolutie van 15 megapixel en video’s kunnen worden opgenomen in een resolutie van 1920×1080 pixels.

Bijna alle andere P9-varianten zijn sneller

De gekozen processor lijkt ietwat vreemd. De reeds gepresenteerde P9-modellen hebben allemaal een modernere Kirin 955 aan boord. De nieuwe phablet zou in ieder geval op de nieuwste Androidversie lopen, 6.0 Marshmallow.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)