Huawei onthult Huawei Mate S officieel

02 september 2015 3 Minuten 0 Reacties
huawei-mate-s

Huawei heeft tijdens IFA 2015 officieel de Huawei Mate S-phablet onthuld. De Mate S heeft een scherm van 5,5 inch en een vingerafdrukscanner. En met die vingerafdrukscanner kun je meer doen dan alleen je phablet ontgrendelen.

Huawei Mate S: de iPhone onder de Android-phablets

Tijdens de IFA in Berlijn heeft de Chinese fabrikant Huawei de Huawei Mate S aangekondigd. De Huawei Mate S is gebouwd op de basis die de Huawei Mate 7 heeft gepresenteerd. De Mate S heeft een Amoled-scherm van 5,5 inch, is slechts 7,2 millimeter dun en aan de zijkanten zelfs 2,65 millimeter dun. Het toestel is ook licht gebogen, zodat het beter in de hand zou moeten liggen. Het paradepaardje van de Huawei Mate S is waarschijnlijk de vingerafdrukscanner op de achterkant, die meer kan dan scannen.

Met de 2.0-vingerafdrukscanner kun je niet alleen nog sneller en zorgvuldiger je phablet ontgrendelen (zelfs wanneer het waterdichte toestel nat is), je bent ook in staat om er een aantal andere geinige dingen mee te doen, zoals door je foto’s bladeren door met je vinger over de scanner te vegen. Ook kun je de statusbalk ermee bedienen, je ongelezen berichten ermee verwijderen en je telefoontjes mee aannemen. Ook kun je meer met Knuckle Control 2.0, zoals apps opstarten door de beginletter van die applicatie te tekenen.

Teken je bijvoorbeeld een C op het scherm, dan zal de Huawei Mate S de camera openen. Je bent tevens in staat zelf een aantal van die snelkoppelingen in te voeren, zodat je bijvoorbeeld een T voor Twitter kunt gebruiken of een F voor Facebook. Ook kun je nog direct video’s opnemen door tweemaal te tikken met je knokkels en zelfs uitsneden binnen foto’s maken door het object te omlijnen. Foto’s en video’s kun je maken met de dertien megapixel-camera aan de achterkant van het Chinese Huawei-apparaat.

Aan de voorkant zit een acht megapixel-camera, inclusief een lampje die voor zacht licht zorgt. Zo zullen je selfies in het donker er beter uitzien, bijvoorbeeld. De camera aan de achterkant heeft overigens ook nog de beschikking over een LED-verlichting en fotografen die iets meer uit hun digitale foto’s willen halen, kunnen gebruikmaken van de Pro Mode, waarmee foto’s er in theorie altijd beter uit zouden moeten zien. Uit de voorbeeldfoto’s bleek dat echter niet altijd het geval, maar over het algemeen wel.

Prijs en beschikbaarheid

Momenteel is er nogal wat onduidelijkheid over de release van de Huawei Mate S-phablet. Het prachtig uitziende apparaat zou namelijk – volgens de presentatie – vanaf september in Nederland verkrijgbaar moet zijn, maar een precieze releasedatum is niet bekend. Later ging het gerucht echter rond dat de Huawei Mate S niet naar Nederland kwam. De Nederlandse PR-manager heeft de berichten noch kunnen ontkrachten of bevestigen. Mocht de Huawei Mate S straks naar Nederland komen, dan komen er drie versies beschikbaar.

Zo heb je een versie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen, die verkrijgbaar is in de kleuren grijs en wit. Deze versie gaat voor een bedrag van 649 euro over de toonbank. De tweede versie is het meer premium model en kost 699 euro. Voor die extra vijftig euro krijg je wel het dubbele aantal interne geheugen en de keuze uit de gouden of roze kleur. Ook zou er nog een versie van Force Touch op de markt worden uitgebracht, voor een onbekend bedrag. Maar deze variant zou wel 128GB interne opslagruimte krijgen.

Reacties (0)