Huawei neemt tweede plek in van Apple op de smartphonemarkt

01 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p20-pro-foto-5

Daar waar Samsung de omzet gisteren zag dalen en Apple juist een flinke stijging van de omzet liet zien, daar wordt de traditionele top twee even flink door elkaar geschud op de smartphonemarkt.

Al jaren staat Samsung op de eerste plek als het gaat om verscheepte exemplaren, gevolgd door Apple op de tweede plek. Onderzoeksbureau IDC heeft de resultaten naar buiten gebracht voor het tweede kwartaal van 2018. Ook deze keer blijft Samsung nog altijd ruim bovenaan staan met 71,5 miljoen verscheepte exemplaren, goed voor een marktaandeel van 20,9%. Het bedrijf laat wel een flinke daling zien. In hetzelfde kwartaal vorig jaar ging het om 79,8 miljoen verscheepte exemplaren en een marktaandeel van 22,9%. Dit betekent een daling van 10,4%.

Apple verliest de tweede plek aan Huawei

Helemaal interessant is het op de tweede plek. Ondanks dat Apple de omzet flink zag stijgen, is het wel de tweede plek kwijt aan Huawei die een stijging van maar liefst 40,9% liet zien. Het bedrijf verscheepte 54,2 miljoen exemplaren en heeft een marktaandeel van 15,8%. Apple verscheepte 41,3 miljoen exemplaren met een marktaandeel van 12,1%. Dit betekent wel een lichte stijging van 0,7%, maar dit is niet voldoende om de enorme groei van Huawei achter zich te houden.

Op plek vier en vijf vinden we de Chinese fabrikanten Xiaomi en Oppo met een marktaandeel van respectievelijk 9,3% en 8,6%. Xiaomi groeide ook flink met 48,8%, terwijl Oppo 5,1% meer exemplaren wist te verschepen. De overige fabrikanten werden in het onderzoek op één hoop geplaatst en zagen een daling van 18,5% met 113,7 miljoen verscheepte exemplaren.

Bron IDC Via Venturebeat

Reacties (0)