Huawei phablet Mate 9 al vijf miljoen keer verkocht

18 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Huawei-Mate-9

Huawei's top-phablet Mate 9 is nog maar enkele maanden op de markt, maar het toestel is nu al vijf miljoen keer over de toonbanken gegaan. Daarmee volgt de Mate 9 het succes van de Huawei P9 en P9 Plus, die ook erg goed verkopen.

Huawei loopt lekker

Het Chinese merk lijkt bezig met een ware doorbraak op de drukbezette smartphonemarkt. Huawei heeft van de P9-serie al zeker twaalf miljoen exemplaren verkocht, dat maakte Huawei vorige maand reeds bekend. De verkoopduur voor deze twee toestellen is al bijna een jaar. De Mate 9 lijkt dat succes wellicht te gaan overtreffen.

Mate 9 dik over de Mate 8 heen

De Mate 8 verkocht ook goed, maar opvolger Mate 9 gaat momenteel met 36 procent over de verkoopresultaten van de Mate 8 heen. Het nieuwe toestel heeft dan ook nogal wat te bieden. Een 5,9-inch scherm, high-end specificaties en een aantrekkelijke prijs. Dat alles vormt voor veel klanten een aantrekkelijke combinatie.

Vijf miljoen exemplaren

Huawei is, na Samsung en Apple, in verkoopaantallen de derde grootste smartphonefabrikant ter wereld. Sinds enkele jaren worden de toestellen van de Chinese fabrikant wereldwijd verkocht, vooral in Europa. Vorig jaar verkocht Huawei 140 miljoen telefoons. Dat was toen dertig procent meer dan het jaar daarvoor. En nu dus al vijf miljoen exemplaren van de Mate 9 verkocht in slechts vijf maanden tijd.

Advertentie

Positieve review

In onze review van de Huawei Mate 9 gaven wij deze phablet een 8,5 en wordt het toestel geroemd om zijn softwareschil EMUI 5.0, de Leica-camera met leuke trucjes en zijn degelijke prestaties. We vonden het wat minder dat dit toestel niet waterdicht is en dat hij met 643 euro wat duurder is dan zijn voorganger. De hele review is hier terug te lezen.

Reacties (0)