‘Huawei Mate 11 zal vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen’

26 maart 2018 1 Minuut 1 Reacties
Huawei Nexus

Er zijn nu al geruchten verschenen over de opvolger van de Huawei Mate 10-serie. De Huawei Mate 11 (of Huawei Mate 20) zal namelijk, volgens de geruchtenmolen, een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen (net als de Samsung Galaxy Note 9).

Huawei Mate 11 mer vingerafdrukscanner onder scherm – gerucht

Nu het gros van de smartphones dunne schermranden en inkepingen aan de bovenkant hebben, is het tijd voor het volgende ding waar we allemaal naar kunnen uitkijken: vingerafdrukscanners onder het scherm. Daardoor kunnen randen mogelijk nog dunner gemaakt worden, terwijl er op de achterkant ruimte overblijft voor nog een extra camera of iets dergelijks. Een smartphone van Vivo heeft de eer de eerste te zijn, maar mogelijk wordt de Huawei Mate 11 (of Huawei Mate 20) de tweede, of derde (vlak na de release van de Galaxy Note 9).

Huawei zou hebben gekozen voor de oplossing van Qualcomm en zou nog wel eens de eerste kunnen worden die een phone voor de consumentenmarkt uitbrengt met zo’n scanner aan boord. De verwachting is dat Huawei de Huawei Mate 11 (of 20 dus, aangezien de P-serie ook van 10 naar 20 ging) in het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Het lijkt er dus op dat Huawei dat iets later zal zijn dan Samsung, die waarschijnlijk in augustus al de nieuwe Note presenteert. Het wachten is op de bekendmaking van beide bedrijven.

Reacties (1)