Huawei liet Amerikanen neppe recensies schrijven op winkelwebsite

13 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-mate-10-pro-foto-6

Huawei liet mensen in Amerika neppe recensies schrijven over de Huawei Mate 10 Pro op de winkelwebsite Best Buy, nog voordat de smartphone officieel verkrijgbaar is in de Verenigde Staten. Zo konden mensen kans maken op een testexemplaar van de smartphone.

Neppe recensies over Huawei Mate 10 Pro

Hoewel de Huawei Mate 10 Pro in Nederland al een tijdje verkrijgbaar is, moet de telefoon nog worden geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Daar is het nu mogelijk de smartphone vooruit te bestellen. Om dat feit wat meer in de schijnwerpers te zetten, bedacht de Chinese fabrikant een manier om mensen alvast (positieve) recensies te laten schrijven op de winkelwebsite Best Buy. Dat deden die mensen niet zomaar, want door dat te doen maakten ze kans op een testexemplaar van het toestel (dat bij ons goed in de smaak viel).

En wie wil nou niet een gratis smartphone? Voorheen stonden er meer dan honderd recensies op de pagina van de Huawei Mate 10 Pro, maar dat aantal is inmiddels teruggebracht naar ruim zeventig. In heel veel recensies stond beschreven dat de mensen het toestel zelf nog niet hebben; desondanks werd er toch een beoordeling van vijf sterren gegeven. In de korte stukjes werd ook vaak beschreven hoe mensen niet konden wachten op de smartphone, dat-ie er wel erg mooi uitziet en dat het fijn zou zijn als ze hem konden testen.

Waarom Huawei dit doet is niet helemaal duidelijk, maar het kan te maken hebben met het feit dat de fabrikant geen deal heeft kunnen sluiten met Amerikaanse providers. Heel veel toestellen worden nog altijd via providers verkocht; heb je dus geen deal kunnen maken, dan is de kans groot dat je smartphone het niet goed doet. Door vooraf al te laten zien dat het toestel goed scoort, dacht Huawei wellicht dat mensen alsnog enthousiast konden worden. Maar dan hadden ze net zo goed internationale recensies kunnen lezen, natuurlijk.

Reacties (0)